Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 16: Guld till Malbas

21 APR 2013 15:20
I bronsmatchen möttes Norrköping och JKS Syd där Norrköping knep bronsmedaljen. I dagens sista final ställdes Malbas mot Täby där skåningarna tog hem guldet efter en spännande match.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:21

Finalen började med fyra snabba Malbas-poäng innan Täby kom in i matchen och tog ledningen 11-6. Det är fullt drag i Tegelbruket i den sista finalen av årets RM Final Four. Täby spelar inspirerat och med massa energi och tar kommandot. Ledningen utökas och Malbas ser lite skärrade ut. Men två poäng på slutsignalen av första perioden ger Malbas lite energi och underläget är 15-24.

528375_409475002485098_747695809_n

Malbas startar andra perioden på samma sätt och när Malbas sätter en 3-poängare till 22-26 är man verkligen tillbaka. Båda lagen spelar zonförsvar och försöker försvåra lätta poäng nära korgen. Malbas har ett snabbt uppspel som Täby stoppar med en osportslig foul, missar straffkasten men gör poäng i efterföljande två anfall, och är helt ikapp till 28-28. Nu är det Malbas som har momentum och trummar på och går upp i ledningen med 37-28 innan Täby åter gör poäng. Craig Lecesne dunkar i halvlekens sista poäng och tar sitt Malbas upp i ledning med 43-30.

Den tredje perioden blev jämn mellan lagen men Malbas lyckades hålla Täby på ca 10 poängs avstånd hela tiden. En härlig stämning på läktarna och två lag som kämpade för fullt gjorde matchen såväl sevärd som spännande. I den fjärde perioden var det Erik Busk som klev fram i Täby och han gjorde 11 poäng de första fem minuterna av perioden och gav sitt Täby ny energi. När Täby satte en trepoängare till 75-81 med drygt två minuter kvar gav det matchen rejäl nerv. Men Malbas stod emot forceringen och kunde ta hem guldet efter seger med 94-81

Matchens lirare i respektive lag blev Craig Lecesne i Malbas och Erik Busk i Täby.


3:e pris

Det är en spänd inledning av matchen och båda lagen har en del borttappade bollar. Norrköping slarvar och JKS gör de första fyra poängen i matchen. Norrköping reducerar och kvitterar på två snabba uppspel. Det är en härlig stämning i hallen. Norrköping hejas på av publiken och gör totalt 11 raka poäng och JKS tar time-out. JKS tar sig samman och kommer ikapp men Norrköping har greppet efter första perioden, 18-9.Norrköping drar ifrån till 27-14 tre minuter in i andra perioden. JKS håller sig kvar i matchen och kämpar sig ikapp till 28-28. Det är tufft och intensivt spel med heta känslor. Lagen följs åt resten av perioden och i halvtid står det 34-34. Norrköping börjar bäst och stressar JKS till misstag efter paus. Gustav Malmström, Norrköping, dunkar i 42-36 och följer upp det med en trea i anfallet efteråt. Man fortsätter att dominera perioden och leder med 60-42 inför slutperioden. JKS börjar fjärde perioden bra och reducerar till 51-67 men orkar inte stå emot utan Norrköping vinner tillslut med 81-58.

Matchens lirare i respektive lag blev Jonathan Bodin i JKS och Gustav Ericson i Norrköping. 

 

All-star team

André Michelsson, Malbas

Craig Lecesne, Malbas 

Gustav Malmström, Norrköping

Erik Busk, Täby Basket  (MVP)

Nils Johansson, Täby Basket

DSC04196

Skribent: David Leman
Epost: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle