Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 16: Malbas till final

20 APR 2013 16:08
Den första semifinalen i pojkar 16 spelades mellan Malbas och Norrköping och det var skånelaget som dominerade inledningen av matchen. I andra halvlek kom Norrköping igång men det räckte inte mot ett Malbas som nu är klara för final.
  • Uppdaterad: 21 APR 2013 09:27

Malbas rivstartar med 9-0 innan Norrköping gör sina första poäng efter ett fint framspel och två poäng plus ett bonuskast. Norrköping tar time-out vid underläge 5-13. Men det är Malbas som håller i taktpinnen och leder med hela 47-24 efter första halvlek efter ett intensivt försvarsspel och ett högt tempo i anfall.

Den tredje periodens inledning ägdes av Norrköping som gjorde 20 poäng de första fyra minuterna och visade att de tänkte göra match av den här semifinalen. Men Malbas stod emot och höll Norrköping på ca tio poängs marginal.

Norrköping gav dock inte upp utan var så nära som sju poäng, 62-69. Malbas sätter då en floater och följer upp detta med en 3-poängare vilket gör att Norrköping tar time-out med knappt fem minuter kvar. Norrköping fortsätter kämpa men kommer inte riktigt ikapp utan det är Malbas som säkrar den första finalplatsen i pojkar 16. 

 

Malbas-Norrköping 80-65

Matchens lirare i Norrköping: Gustav Malmström

Matchens lirare i Malbas: André Michelsson

Skribent: David Leman
Epost: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle