Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 16: Södertälje och Järva till final

21 APR 2012 18:25
I de två sista matcherna möttes de äldsta pojklagen i kampen om de två finalplatserna. Alvik mötte Södertälje och Järva mötte Lidingö/Djursholm.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07

Första halvlek var jämn mellan Södertälje och Alvik i den första av semifinalerna i pojkar 16. Inför pausvilan gjorde Södertälje ett miniryck och ledde med 9 innan Alvik satte de två sista poängen i halvleken. Ledning för Södertälje med 34-27.


Södertälje tog tidigt i andra halvlek en ledning på ca 10 poäng, men när Alvik spelade ett zonförsvar fick de Södertälje ur rytm och kunde krypa så nära som 2 poäng, 48-46. Då satte Erik Johansson en 3p följd av en 2p som gav Södertälje lite andrum och momentum. Alvik blev tvungna att jaga och slutresultatet skrevs till 64-48.


Matchens lirare i Södertälje blev Erik Johansson (26 poäng, 15 returer, 5 assists) och Leon Schroeder som var en steal ifrån en tripple-double (10 poäng, 10 returer, 9 steals). 

I den andra semifinalen och lördagens sista match ställdes mästarna från fjolårets P15, Järva mot Lidingö/Djursholm som har ett samarbete. De senare tog ledningen med 6-0 innan Järva vaknade till och gjorde 9-0. Första perioden var jämn och lagen föjldes åt. I andra perioden vid underläge med 20-16 höjde Järva intensiteten och tempot och avslutade första halvleken magnifikt med ett 17-0 ryck.

Men det slutade inte där utan Järva kom ut i tredje perioden och tog över matchen, spelade ett aggressivt försvarsspel och sprang i många lätta poäng. Järva vann tillslut med 76-36 och ställs mot Södertälje i morgondagens final.

Matchens lirare i Lidingö/Djursholm utsågs till Andreas von Uthmann och i Järva till Robiel Gebriel. 

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle