Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 16: Täby drog det längsta strået

20 APR 2013 17:07
Dagens sista match spelades mellan Täby - JKS Syd i semifinalen för pojkar 16. Det var en match med många blockar, mycket hjärta, färgglada skor och en engagerad publik.
  • Uppdaterad: 21 APR 2013 09:22

Den andra semifinalen mellan Täby och JKS är en match mellan två lag som verkligen vill vinna. Båda lagen kämpar och spelar hårt och det är full fart i hall 2 i Tegelbruket. Efter första perioden leder Täby med 24-20. 

Det är däremot JKS som startar period 2 på bästa sätt och gör 7-0 och tvingar Täby att ta time-out. Täby svarar och tar ledningen igen, 31-27. Efter en läcker bakom-ryggen-dribbling och en grym block i försvaret när Täby har ett snabbt uppspel så är det livat på läktaren. JKS får två straffkast i anfallet efteråt och utjämnar till 33-33.

I den tredje perioden halvleken pendlar mellan lagen som båda spelar med stort hjärta. Täby gör nio raka poäng och leder med 55-48 innan JKS skjuter i en lång tvåa. I den fjärde perioden kopplar Täby greppet om matchen, men JKS biter sig kvar. JKS sätter flera trepoängare i slutminuterna och ligger bara under med 70-74 med två minuter kvar att spela.

När JKS blir foulade på ett 3-poängsförsök med 26 sekunder kvar och sätter 2 av 3 straffkast är underläget bara 74-78. Täby sätter 3/4 straffkast i slutet och håller undan och går segrande ur matchen och får möta Malbas i morgondagens final.

 

Täby - JKS Syd 81-74

Matchens lirare i Täby: Nils Johansson

Matchens lirare i JKS Syd: Baba Dibba

Skribent: David Leman
E-post: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle