Hoppa till sidans innehåll
Foto: Manno Eshaghi RM Täby omg 4

RM F15/P16 - Från Byängshallen åker Högsbo, Täby Basket, Södertälje och Järva till Final Four

18 MAR 2012 21:55
En dag fylld av spännande jämna matcher som började med en förlängning och slutade med en fartfylld match om andra platsen i P16. I F15 hade Högsbo bäst utgångsläge för Final Four i Göteborg i april.
  • Skapad: 18 MAR 2012 21:55

F15 Högsbo får sällskap av Täby Basket till Final Four
Dagens spelpass för F15 inleddes med Täby Basket mot Gammelstad och där Täby vann med 65-54 efter en upphämtning av Gammelstaden i andra halvlek. Detta innebar att den sista matchen mellan Högsbo och Fryshuset blev direkt avgörande för vilka lag som skulle gå vidare från gruppen.  Högsbo spelade övertygande och vann till slut med 51-38. Därmed var Högsbo och Täby Basket vidare till Final Four. 

MVP F15 grupp N gick till nr 5 i Högsbo Ida Fredriksson

P16 Södertälje och Järva till Final Four
Andra dagen i Byängshallen inleddes på mesta möjliga spännande sätt. I P16 gruppen tog Fryshuset sig an arrangören Täby Basket. En rakt igenom spännande och jämn match avgjordes efter förlängning med 72-70 till Fryshuset.  En fantastisk insats av domare Leydy Libreros Luna som fick döma hela matchen själv. Därefter fortsatte P16 grupp O med matchen mellan Södertälje och Järva. I en jämn, stundtals lite stökig match kunde Södertälje till slut fastställa slutresultatet till 78-68.

I kvällspassets första match som stod mellan Täby Basket och Södertälje gällde det för Södertälje att säkra förstaplatsen i gruppen. Täby kunde inte göra något åt Södertäljes effektiva spel och matchen slutade 88-64 till Södertälje. Den sista matchen var direkt avgörande vem som skulle ta andra platsen och därmed få åka till final four.  Fryshusets tappra 6 spelar orkade inte hänga med i Järvas höga tempo och matchen slutade 102-67 därmed är det Järva som gör Södertälje sällskap i final four. 

MVP P16 grupp O gick till nr 15 Erik Johansson från Södertälje

En stor eloge till alla domare som gör ett jättejobb under dessa arrangemang. Inte bara tuffa matcher, utan även en ibland väldigt enögd publik ska hanteras.

Täby Basket tackar spelare, coacher, domare och föräldrar för en trevlig helg med mycket spännande basket.

// Ulla-Karin Abrahamsson
Täby Basket 

Fotograf: Manno Eshaghi  

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle