Hoppa till sidans innehåll

RM F16 - Dag 1 i Vasalund

17 MAR 2012 22:16
Efter första dagen i RM FU 16 i Vasalund så blev det favoriterna Alvik och hemmalaget Solna som tog 2 segrar var.

  • Skapad: 17 MAR 2012 22:16

Lördagsmorgonen börjades mellan Solna Vikings och BK Höken. Det blev en tuff match där Norrlänningarna började bäst och ledde hela första halvleken. Andra halvan av matchen var det Solna som förde matchen som de vann med 38-24. Matchen gick till Solna med 62-53.

Andra matchen gick mellan Alvik och Västerås. Favoriterna tog kommando direkt från start och ledde i halvtid med 37-23. I tredje perioden vaknade Västerås till liv och kämpade sig tillbaka in i matchen. Gasen tog dock slut för Västerås och de orkade inte hela vägen och vinsten gick till Alvik med 65-52.

Dagens tredje match gick mellan Solna och Västerås där Solna kunde säkra sin avancemangsplats till Final Four med vinst. Solna började starkast och tog en tidig ledning med 20-11 efter 10 min. Andra perioden tillhörde Västerås som jobbade sig ikapp och jämnade ut ställningen i halvtid till 33-33. Tredje perioden så var det Solna som började starkast igen och tog en tidig ledning. Den ledningen höll de sen matchen ut och nötte ner kämpande Västerås till resultatet 69-51 och en plats i Final Four.

Sista matchen på lördagskvällen var mellan BK Höken och Alvik. Vid vinst för Alvik så var avancemanget säkrat för även dem till Final Four. Höken började bäst och tvingade Alvik till en time-out. Ledning med 12-3 för Luleålaget innan Alvik via säkert 3p-skytte vaknade till liv. Alvik kom ikapp och gick förbi och det blev Höken som fick jaga större delen av matchen. Efter tre perioder fick man ner ledningen till 41-34 men då Alvik startade fjärde perioden med att göra 12-2 så orkade inte Höken stå emot. Alvik vann med resultatet 64-81 och säkrade även de sin plats i Final Four.

Lördagen var fylld av bra basket och jubel, där en otroligt skön publik gjorde dagen till en riktigt kul afton! Nu återstår en match var och vinnaren mellan Solna och Alvik bestämmer placeringen i tabellen.

 

// Frank Afzelius
Solna Vikings 

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle