Hoppa till sidans innehåll

RM F16 - Dag 2 i Vasalund

23 MAR 2012 15:59
Efter en händelserik lördag, skulle inte söndagen visa sig vara tråkigare. Båda matcherna på söndagen var placeringsmatcher där Höken och Västerås jagade sin första vinst och matchen mellan Solna och Alvik gällde första platsen i gruppen.
  • Skapad: 23 MAR 2012 15:59

Första matchen på morgonen gick mellan Västerås och Höken.  Båda lagen jagade sin första vinst i omgången och en tredje plats i gruppen. Höken startade matchen bäst och tog en tidig ledning. Västerås jagade och kämpade men i halvtid så hade Höken tagit en 11 poängs ledning. Västerås började bäst i tredje perioden och bakom Fanny Svensson skytte lyckades de komma ikapp och med 10 minuter kvar var ställningen 47-47. Det räckte tyvärr inte hela vägen då Höken tog tillbaka matchen och gjorde 11-0 i början av fjärde perioden. Västerås svarade men Höken tog vinsten och tredje platsen i gruppen med resultatet 55-65.

Alvik och Solna möttes i sista matchen och i den stod en första plats i gruppen på spel. Matchen skulle visa sig bli en kamp där båda lagen spelade otroligt bra basket. Lagen började offensivt och öste in poäng i första perioden. Andra perioden gick till Alvik som lyckades skaffa sig ett litet försprång på 3 poäng i halvtid 39-36. Andra halvlek fortsatte i högt tempo och båda lagen spelade otroligt bra basket. Aggressivt i försvar och organiserat anfall höll matchen jämn och med 10 min kvar var ställningen 55-54 till Alvik. Sista perioden var fylld av highlights från båda lagen och matchen pendlade fram och tillbaka i hela perioden. I slutet lyckades Solna ta en 3-poängsledning efter två straffkast med 7 sekunder kvar. Alvik som var utan time-out passade in bollen till Elinor Holmberg som sprintade ner och efter en bra screen blev öppen och sänkte en trepoängare samtidigt som signalen gick och tog matchen till förlängning. Alvik tog tidigt kommando i förlängningen och Solna lyckades aldrig komma ikapp. När matchen var slut hade Alvik säkrat förstaplatsen i gruppen med 96-86. 

Åskådarna i Vasalund fick se mycket bra basket från alla fyra lagen i helgen och gratulationer går ut till Alvik Basket och Solna Vikings som tog sig vidare till Final Four i Göteborg.

//  Frank Afzelius
Sportchef Ungdom, Solna Vikings

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle