Hoppa till sidans innehåll

RM F16 - Sammandrabbning i Vasalundshallen

15 MAR 2012 12:38
Det är en ära och väldigt spännande att helgen 17-18 mars arrangera näst sista rundan av RM för flickor U16. Med 4 lag i en grupp där alla har en chans att ta en av de två eftertraktade platserna i Final Four!
  • Uppdaterad: 18 MAR 2013 11:42

Det kommer bli en tuff helg och alla lagen har chansen att ta en av de efterlängtade avancemangsplatserna. Det lag som kommer beredd att spela hårt och kämpa till sista svettdroppe är det lag som kommer stå som segrare på söndags eftermiddagen.

Alvik Basket

Alvik Basket har glidit igenom de första omgångarna i året RM. Utan att ha blivit speciellt hotade har de tagit 7 av 7 segrar. Segrarna har kommit genom att de har hållit sina motståndare på 37 poäng per match och gjort sedan hela 74 poäng framåt. Alvik har en bra kombination av storlek inside och bra guards vilket lägger dem lite som favoriter i den här gruppen. 

Höken Basket

Höken Basket har tagit sig vidare till Elit 8 genom att slå några väldigt tuffa lag. Efter att ha kommit tvåa i första omgången bakom Täby lyckades de vinna tredje omgången mot förra årets mästare Central och förra årets trea Djursholm. Höken kommer in i omgången som en ”sleeper” då de har tagit vinster mot topp lag som Täby i tidigare omgångar.

Västerås Basket

Västerås har fått spela en hel del matcher för att komma till årets Elit 8. Efter en andra placering i första omgången så vann Västerås andra omgången på hemma plan. I tredje omgången så blev det en andra placering igen bakom Södertälje. Västerås spelar snabbt och aggressivt som kommer ge lagen problem under helgen.

Solna Vikings

Värdlaget Solna försöker försvara ”hemmaplan” och ta en plats i toppen samt avancemangtill Final Four. Solna är det andra obesegrade laget i den här omgången tillsammans med Alvik. Resan till Elit 8 har varit upp och ner för Solna med några tuffa matcher i omgång 3. Solna spelar aggressivt försvar och försöker springa ifrån sina motståndare. Tillsammans med Alvik är de favoriter till en av Final Four omgången.

Till sist så vill Solna Vikings hälsa deltagande lag, coacher, funktionärer, publik och domare varmt välkomna till anrika Vasalundshallen och Solna. Vi ska göra vårt bästa för att ni ska trivas med arrangemanget och må bästa lagen vinna!

// Frank Afzelius
Sportchef Ungdom, Solna Vikings

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle