Hoppa till sidans innehåll
Foto: Elin Hernerfors RM Final Four 2014.

RM Final Four blev basketpropaganda

13 MAJ 2014 09:24
RM Final Four i Telgebruket Örebro blev ett strålande basketarrangemang. KFUM Örebro hade en väl förberedd arrangörsstad och kunde tillsammans med SBBF bjuda spelare, ledare och publik på ett arrangemang där allt fungerade.
  • Skapad: 13 MAJ 2014 09:24

Närmare 200 spelare, ett antal ledare och en intresserad publik kom till Tegelbruket för att se 16 lag göra upp om de fyra RM-titlarna.


– Allting funkade jättebra, det fanns en stark funktionärsstab på 70 personer och det märktes att staben var med i fjol och hade bra erfarenhet. Det märktes tydligt att de har gjort det förut, för allting flöt på perfekt; live stats, livestreaming, matcherna. Sedan är Tegelbruket en perfekt anläggning för RM. Det är lagom stort, det man behöver finns där och det blir bra tryck under matcherna, säger SBBF:s tävlingsansvarige Henrik Smedberg.


Målet med hela RM-arrangemanget är att ge spelarna en upplevelse, ett minne för livet. För många spelare blir ett RM så stort det kan bli deras idrottsliv. Därför satsar arrangörerna på att ge spelarna möjlighet att spela utan att störas av annat och känna att spelarna och deras matcher står i centrum.


Det fungerade i Tegelbruket, ett hus i Örebro som vänder sig till unga och unga vuxna i Örebro där verksamheterna som bedrivs är idrott, kultur och lärande. Tegelbruket är därmed väl anpassat till just ett RM Final Four då det är byggt för att vara en mötesplats.

– En av anledningarna till att vi tog på oss att arrangera RM i år var att vi ville visa mellansverige bra basket. Vi vill att basketen skall växa och RM är ett bra sätt för oss i Örebro att komma närmre övriga basketsverige - både för vår egen förening och för distrikets skull. Vi tänkte större i år och var redo att ta nästa steg i värdskapet av arrangemanget. Förra året var det styrelsen som drog det större lasset, i år var det föreningen och medlemmarna. Bara det faktum att vi får nästan 70 funktionärer att ställa upp ideellt under en hel helg visar att föreningen mår bra. Vi jobbar efter visionen, glädje, upplevelse och gemenskap och vill kunna hjälpa varandra mellan lagen och i föreningen, säger sportchef i KFUM Örebro och BUC-ansvarig i Mellansvenska distriket Andrew Pleick. 

SBBF tackar KFUM Örebro, Tegelbruket, alla deltagande spelare och ledare samt publiken för ett fantastiskt roligt och välspelat RM Final Four.


>>> Klicka här för massor av bilder från RM Final Four

>>> Klcika här för resultat och fakta om RM Final Four

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle