Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Karseland Dags för RM Final 4 dit både Djursholm och Eos gått.

RM Final Four bra PR för basketen i Tegelbruket

18 APR 2013 14:40
16 lag i fyra klasser kommer till Örebro för att i arenan Tegelbruket göra upp i RM Final Four. KFUM Örebro Basket arrangerar tillsammans med SBBF och ser sin chans att göra PR för Örebro och PR för basketen i Örebro.
  • Skapad: 18 APR 2013 14:40

KFUM Örebros Magnus Lindmark ingår i arrangörsgruppen och ser fram emot helgen.

– Det ska bli väldigt spännande. Vi har varit väldigt noga med att tala om för våra ungdomar att de ska komma till Tegelbruket för att se bra basket och bra förebilder. Det är bästa sättet för att bli inspirerad i sin egen basket, säger Magnus.

Tegelbruket är den fina, nybyggda arenan i Örebro som inte bara är en arena. Det är ett ungdomshus där sport och musik står i centrum. Men som Magnus Lindmark säger:

– Vi är otroligt glada för Tegelbruket, det är en fantastisk anläggning, men man får inte slå sig till ro. Det är trots allt bara ett hus, det är vi som måste fylla det med innehåll och värde. Slår man sig till ro och tror att ett hus, hur fint det än är, ska göra jobbet åt en kan det bli fel. Därför är det jättekul med RM Final Four så vi kan visa alla hur bra det kan bli i Tegelbruket när det händer grejer där.

KFUM Örebro Basket har inte bara satsat på de spelare och ledare som kommer på besök. Man har även samarbetat med Örebro turistbyrå för att kunna visa upp Örebro för besökare, till exempel föräldrar och syskon till spelarna och ledarna.

– Alla besökare får ett kit som hjälper dem att se och uppleva Örebro på ett lite roligare sätt. Det kanske inte kommer att vara till så stor nytta för spelarna, men för alla andra blir det nog lite roligare. Vi har till exempel fixat så man kan besöka Gustavsvik och badet där samt lite andra grejer, säger Magnus Lindmark.

Vad hoppas du mera få ut av helgen?


– Jag hoppas framför allt på att vi får se en massa bra basket och att vi kan visa upp sporten från sin bästa sida för Örebro.

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle