Hoppa till sidans innehåll

RM P16 - Trollhättan bjuder till RM i Champions League-arena

16 MAR 2012 13:31
Samarbete kan ta dig långt. Lerum och Trollhättan har inte tillräckligt många spelare i respektive lag för varsitt RM-lag i pojkar 16. Därför samarbetar klubbarna och inte nog med att de tillsammans nått sista gruppspelet i RM – de arrangerar också och gör det i en arena med plats för 2 500 åskådare.
  • Skapad: 16 MAR 2012 13:31

Lerum/Trollhättan samarbetade redan i fjol och nådde även då det sista gruppspelet, det som i basketgalna mars kan kallas för Elite Eight. Nu är de där igen och arrangerar gruppspelet i Trollhättan, i Älvshögsborgs Arena, en arena där Alingsås bland annat spelat Champions League i handboll.

- Det ska bli jättekul. Vi får själva en fantastisk upplevelse på hemmaplan och får också bjuda våra gäster på något speciellt, säger Ralf Lennartsson i Trollhättan.

Trollhättan har heller inte nöjt sig med att arrangera i en stor arena, man har också visst hopp om att få dit en hel del åskådare.

- Volvo Aero sponsrar evenemanget och det innebär bland annat att samtliga 3 500 anställda har fått information om att vi spelar. Dels hoppas vi att det kommer folk så att det blir roligt för spelarna, men det är också ett sätt för oss att väcka intresset för basket i stan igen. För sju, åtta år sedan hade vi närmare 300 medlemmar, nu är vi nere på ett hundratal. Vi hoppas att det här ska hjälpa oss att vända den trenden, säger Ralf.


Lite lustigt ändå med Volvo som sponsor, Trollhättan känns annars väldigt förknippat med SAAB?

- Jo, så är det men vi som bor här vet ju hur det förhåller sig, att Volvo Aero också är en stor arbetsgivare på orten.


Hur fungerar det att samarbeta med Lerum, en klubb som ni annars konkurrerar med?

- Klubbarna har befunnit sig på samma nivå i seriesystemet länge och då har det varit tuffa matcher, nu är Lerum i division 2 och Trollhättan i division 3. Men det här samarbetet fungerar jättebra. Ingen av klubbarna har tillräckligt många spelare för att själva ha ett lag i RM och nu har det gått ganska bra för oss två år i rad. Vi hoppas så klart på att gå till Final 4 i Göteborg också, det är ju nästan hemmaplan det med, säger Ralf.

Vad tror du om lagets möjligheter att avancera?

- Norrköping har vi mött många gånger och det är en tuff motståndare. Alvik och Lidingö har vi aldrig mött, men Lidingö som slagit både Södertälje och Järva måste rimligen vara bra. Problemet för oss på västkusten jämfört med lagen i Stockholm är att vi inte lika ofta får lika tufft motstånd. Samtidigt så har vi många killar som varit med och mött lite äldre lag, så jag tycker att vi är väl förberedda.


Är det nervöst i laget? Det här kan ju vara en av deras största idrottsliga upplevelser i livet?

- Nervöst vet jag inte, men vi har pratat en del om att det här kan vara sista gången just de här killarna spelar tillsammans. Vi vet att några av spelarna lämnar oss för basketgymnasier på annat håll så vi ska försöka njuta och gå till Final 4.


Andra gruppen i P16 arrangeras av Täby i Byängshallen där alla matcher kommer att webbsändas. Gruppen ser på förhand mycket tuff ut med Järva, Södertälje, Fryshuset och Täby.
>>> Här hittar du länken till webbsändningen.

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle