Hoppa till sidans innehåll

RM ger erfarenhet - socialt och basketmässigt

23 OKT 2012 09:52
19 grupper, 14 platser, 78 lag och 122 matcher. RM 2012/13 för pojkar och flickor 15 & 16 inleddes med en intensiv helg över hela landet.
  • Skapad: 23 OKT 2012 09:52

Samtliga 19 gruppvinnare gick direkt vidare till omgång 3. Alla andra lag spelar i omgång 2 som går 23-25 november.

Åtta av de 19 gruppvinnarna utnyttjade fördelen av hemmaplan till att vinna gruppen och gå direkt till omgång 3. Norrköping tog hem grupper P15 och P16 i Stadium Arena. BK Vråken trivdes hemma i Tunahallen i Luleå och tog hem sin grupp i P15, liksom Helsingborg och Södertälje gjorde i P16. KFUM Uppsala blev enda hemmalag i F15 som tog hem en gruppseger, medan IK Eos och Högsbo Lions lyckades med samma bedrift i F16.

Den kanske jämnaste gruppen var F15-gruppen som Blackeberg vann i Eskilstuna. Blackeberg vann förvisso alla sina matcher, men sedan vann Solna Vikings, Akropol och Fryshuset två matcher var och förlorade två matcher var.

BK Gladan i Luleå arrangerade och spelade F15 i Sunderby Sporthall i Luleå, men lyckades inte utnyttja hemmaplansfördelen utan fick nöja sig med en andraplats i gruppen bakom Jämtland. Men, lagledaren och arrangören P-A Eriksson var nöjd ändå.

- Det är roligt att arrangera och försöka göra ett riktigt arrangemang, med speaker och presentation av alla lag, med musik i pauser och time-outs, med transportschema och hämtning och lämning med bilar och bussar, att försöka få spelarna att känna sig välkomna och ge dem känslan av att RM är något speciellt. RM tror jag är bra för spelarna socialt, men sedan är det förstås viktigt för laget att få den erfarenhet av tuffare matcher som vi får av RM. Det är genom RM man får insikter i vad som krävs för att kunna konkurrera på nationellt nivå, säger P-A.

Gladans F15 från Luleå är ett resvant gäng som bland annat varit i Danmark och Göteborg och spelat turneringar. Men att spela RM på hemmaplan har sina poänger också.

- För vårt lag är RM givetvis stort, men lyfter man blicken lite är det bra även för klubben och kanske rentav distriktet att delta i och arrangera RM. Ur en allmän basketsynpunkt är det nyttigt att träffa andra ledare och spelare, utbyta erfarenheter och lära sig mer. Då kanske inte alla behöver göra exakt samma resa, utan kan hitta några kurvor att gena i. Jag tycker absolut att man kan ska delta i RM, förutsatt att det fungerar ekonomiskt, säger P-A Eriksson.

>>> Här läser du mer om RM:

>>> På vår Facebooksida hittar du bilder från RM:

På instagram hittar du fler bilder under #RMbasket och på twitter.com letar du efter hashtaggen #rmbasketse

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle