Hoppa till sidans innehåll

RM i Stadium Arena

14 APR 2011 13:29
Helgen den 16-17 april kommer den stora höjdpunkten för U15- och U16-spelare på nationell nivå. Då avgörs nämligen Riksmästerskapens Final Four i Norrköping. Här är de 16 lagen som tävlar om fyra titlar.

  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:49

Ungdomslandslagscoacherna Jens Tillman, Tommie Hansson och Christer Stjernborg har hjälpt till med att skapa en liten överblick inför helgens RM-slutspel. Nedan listas samtliga 16 lag med kommentarer från de nämnda coacherna. 

Damer under 15 år

Västerås - Har ett bra ungdomsprogram som börjar löna sig nu. 94:an Evelina Strömberg är en av de produkter som kommit fram i Västerås. Nu kommer även 96:orna och 97:orna.

Solna - Har ett par bra coacher i Lasse Öhrn och Jörgen Bäckman som lägger ner en massa tid och har gjort ett fantastiskt jobb med att få tjejerna att inse vad som krävs. De tränar mycket och rätt och resultatet är ett väldigt bra lag. Dessutom finns det utrymme för individualister.

Djursholm - Coach Magnus Fågelberg har gjort underverk för klubben och verkligen fått spelarna att förstå hur mycket jobb det innebär om man vill bli en bra basketspelare. Han har ställt krav men även ställt upp och alltid varit där för sina spelare.

Central - Victor Sundqvist har blivit Mr Central och han har infört en ny och mer modern typ av basket i klubben. Roligare om man så vill. Och det är just att han tränar och coachar laget med en sådan glädje och passion som gör honom till en bra ledare.

 

Herrar under 15 år

Alvik - Det här är ett riktigt bra lag som är favoriter till att vinna RM. De är favoriter även om inte supertalangen Ludde Håkanson skulle vara med faktiskt.

Solna - Har ett lag med stor potential och kan bli bra lite senare. Joel Svensson är pointguarden som leder detta Solnalag som är lite av en outsider i år. De kommer lära sig och ha mycket nytta av Final Four.

Norrköping - Här finns ett flertal intressanta guards och en och annan riktigt bra skytt. Lagets styrka är att man består av ett antal välskolade spelare.

Järva - Ett coolt lag som alltid sätter full fart framåt, pressar, springer och skjuter treor. De är rätt korta men i gengäld otroligt intresserade och många av dem har en god speluppfattning.

 

Damer under 16 år

Högsbo - I Högsbo har Jonas Fredrikson gjort ett jättejobb med ungdomsverksamheten. Klubben har kommit väldigt långt i sin utveckling men det är nyttigt för dem att möta lag från andra delar av landet. Elin Johansson väldigt bra och ingår i DU16-landslaget.  

Norrköping - Har ett väldigt intressant lag, som vann Mitt-i-cupen den gångna helgen. Landslagsspelarna Natalie Kvarnström, Amanda Okodugha, Michaela Borg och den ett år yngre Reagan Magarity går i täten för en drös av duktiga spelare.

Uppsala - Laget leds på planen av Sara Taxén som även ingår i Salléns lag i Damligan. På sidlinjen har man coacherna Håkan Rensmo och Julia Frithiof som tillsammans har fått ihop det på ett fin-fint sätt.

Lidingö - Eftersom Lidingö under många år har haft en väldigt bra ungdomsverksamhet så har de inför detta RM ett väldigt intressant lag. Se upp!

 

Herrar under 16 år

Alvik - Har ett gäng intressanta spelare. Förutom givna Ludde Håkansson så ingår Noak Håkansson, Tobias Skyttevall och Wilhelm Santesson. Laget coachas av Patrik Levy.

Fryshuset - Ett guardorienterat lag precis som Alvik. Jordan Peltier, Gabriel Adersteg, Eddie Mondolfi och Karle Friberg är några av de som ska göra det för Fryshuset. Laget coachas av Kanku Ilunga.

Södertälje - Tredje laget i gruppen som bygger spelet kring sina guards. Filip Kovacek, Alexanders Larsson och Erik Johansson blir viktiga. Laget coachas av mannen med Sveriges bästa idrottsnamn - Dick Degernäs.

Göteborg - Här är gruppens klart största lag. De har också flest landslagsspelare. Med Lukas Bergäng, Dzenis Sogolj, Jakob Stenhede, Jacob Johansson och Johan Löfberg har Gäteborg både insidespelare över två meter och guards som är över 190 cm. Laget coachas av Zeljko Crnic.

Skribent: Magnus Stråhle

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle