Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anna Linder Ockelbos P16 efter att de blivit klara för Final Four

RM Final Four - Den största händelsen för Ockelbos ungdomar på 30år

18 MAR 2015 11:17
Föregående helg spelades omgång 4 i RM. Helgen bjöd på många tuffa och jämna matcher. I P16 grupp Q lyckades Ockelbo Basket ta sig vidare till F4 trots att de förlorade de två inledande matcherna. Vi ringde upp coach Stark för att höra hans tankar.
  • Skapad: 18 MAR 2015 11:17

Berätta hur RM varit hittills för er.

RM har gått bra för oss, inför förra omgången hade vi bara förlorat 2 matcher, mot Uppsala och Fryshuset. Jag tycker att vi har spelat bra och vunnit de matcher vi måste vinna utan att ha några bottennapp. Vi har medvetet satsat på RM i år genom att förutom spela RM även spela i Stockholmsserien samt i div 3. Det har blivit mycket resande men vi har fått fler bra matcher. Det här är sista året för oss för inför nästa säsong då flera av spelarna börjar gymnasiet och kommer gå på annan ort. Vi hade som mål inför RM att gå till omgång 4.

 

Ni inledde omgång 4 med att förlora de två inledanande matcherna - hur var förutsättningarna inför den sista matchen?

Vi hade maximalt flyt med de andra resultaten. Vi trodde innan helgen att Mölndal nog skulle vinna gruppen men att det var öppet mellan oss, Norrköping och Polisen om vem som skulle ta den andra platsen till Final Four. Inför sista matchen var vi tvungna att vinna mot Polisen med 17 poäng och vi lyckades vinna med 23 poäng! Vi visste inför matchen att vi var tvungna att göra mycket poäng, vilket hade varit ett problem i de två inledande matcherna men killarna presterade och det är bara att lyfta på hatten.

 

Hur gör man för att ladda om efter två raka förluster?

Vi lade fokus på att bara ha roligt. Vi inser att det här är sista resan med gänget så vi såg Norrköping spela mot Polisen sen åkte vi och åt pizza och pratade inte om resultatet. Allt fokus var på att ha en rolig helg. I omklädningsrummet innan sista matchen pratade vi om det vi gjorde bra mot Mölndal, vi ville gå in mot Polisen och göra en bra match. Det var först i halvtid när vi ledde med 10 poäng som det gick upp för oss att vi hade möjlighet att klara det här. Sen hade vi en klack på ca 30 personer med trummor som bidrog med en massa energi som hjälpte otroligt mycket och gav spelarna välbehövlig energi. 

 

Hur ska ni ladda upp inför Final Four

Vi inleder nu slutspel i Stockholmsserien så vi får några bra matcher där. Vi kommer att fokusera på vårt spel och vill förstärka det vi gör bra.

Vi åker ner till en fest och ska ha kul. Vi ser det som en bonus att vi lyckats ta oss till Final Four. Det här är den största händelsen på ca 30år för Ockelbos ungdomslag så vi kommer ha med oss ett ordentligt publikstöd som kommer stötta oss i Örebro.

Vi möter ju Fryshuset i semifinalen och det ska bli riktigt roligt att spela mot dem igen. Vi har mötts i en tuff match tidigare under säsongen och det är alltid lika roligt att spela mot Fryshuset. Det är tufft men sportsligt när vi möts. Även de andra två lagen är väldigt trevliga och spelar schysst så det kommer bli en trevlig Final Four med tuffa jämna matcher.


Skribent: Johan Isevik

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle