Hoppa till sidans innehåll
Solna Vikings mot Uppsala Basket

Semifinalerna spelade

18 APR 2015 17:17
Då var dagens åtta semifinaler färdigspelade och vi kan se fram emot fyra stekheta finaler och matcher om tredje pris. Det var basket på hög nivå i Tegelbruket och vi kan knappt vänta på morgondagen då RM-mästarna ska koras!
  • Skapad: 18 APR 2015 17:17

FLICKOR 15

 

Första matchen ut var Södertälje mot Gammelstad. Södertälje är favoriter och spelade bra försvar med högt tempo. Gammelstad kunde inte räkna stå emot och Södertälje vann med 70-33.

Fullständig matchstatistik

 

I den andra semifinalen möttes Alvik och Östersund. Alvik hade tidigare förlorat mot Östersund men idag kunde inget stoppa de gulgröna lirarna. Alvik vann med 61-34 och ställs nu mot Södertälje i final.

Fullständig matchstatistik

 

FINAL: SÖDERTÄLJE - ALVIK

MATCH OM TREDJE PRIS: GAMMELSTAD - ÖSTERSUND

 

 

 

POJKAR 15

 

Solna Vikings var favoriter innan matchen och höll för trycket trots ett vilt kämpande Uppsala. Solna kunde kapitalisera på sin storlek och erfarenhet av tuffa matcher. Solna vann till slut med 85-64 och avancerade till final.

Fullständig matchstatistik

 

I den andra semifinalen ställdes Tureberg mot Helsingborg. Stockholmslaget var starkare och kunde till slut vinna med 73-60.Det blir med andra ord ett hett derby i finalen!

Fullständig matchstatistik

 

FINAL: SOLNA VIKINGS - TUREBERG

MATCH OM TREDJE PRIS: UPPSALA - HELSINGBORG

 

 

POJKAR 16

Lördagens jämnaste match spelades mellan Östersund och Mölndal i pojkar 16. Östersund tog kommandot men Mölndal vann tack vare en fantastisk tredje period. Östersund jagade nästan ikapp med fick se sig besegrade med 72-67 trots en triple double av Olle Lundqvist (31 p, 11 assist, 10 returer).

Fullständig matchstatistik

 

I den andra semifinalen vann Fryshuset mot Ockelbo med 92-62. Storklubben från Stockholm fick dock ge allt mot Ockelbo som med sitt avancemang til Final Four redan skrivit historia. Nu blir det västkust mot östkust i final, nämligen Mölndal mot Fryshuset.

Fullständig matchstatistik

 

FINAL: MÖLNDAL - FRYSHUSET

MATCH OM TREDJE PRIS: ÖSTERSUND - OCKELBO


 

 

FLICKOR 16

I den första semifinalen spelade Fryshuset mot Gammelstad. Två spelare stod ut, Cajsa Uhrström i Fryshuset och Stephanie Visscher i Gammelstad, men Fryshuset hade det starkaste kollektivet och kunde till slut vinna med 76-49.

Fullständig matchstatistik

 

 

 

I den andra semifinalen blev det en tät fight mellan Polisen och Norrköping Dolphins. Polisen hade dock ledningen från start till slut och kunde vinna med 70-56

Fullständig matchstatistik

 

FINAL: FRYSHUSET - POLISEN

MATCH OM TREDJE PRIS: GAMMELSTAD - NORRKÖPING DOLPHINS


Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle