Hoppa till sidans innehåll

Skuru vann gastkramande F15-final

09 APR 2016 11:42
Skuru slog Alvik med 58-57 efter att ha legat under nästan hela finalen. Det blev en oerhört tät historia mellan två lag som spelade hårt men schysst. Alvik ledde som mest med 9 poäng men Alma Elsnitz straffkast 50 sekunder före slutsignalen blev avgörande.
  • Skapad: 09 APR 2016 11:42

Denna match var otroligt tät från första början. Lagen känner varandras svagheter och styrkor väl. Dessutom lite nervöst i denna första RM-final. Men nervositeten släppte snabbt och för Alvik klev främst Tova Sabel och Minette Sjögren fram med högprocentigt skytte. I Skuru var det Alma Elsnitz som var motorn och lagen följde varandra, efter den första perioden var ställningen 22-22.

 

I mitten av den andra perioden "ryckte" Alvik fram till 33-28. Hanna Stone fick i uppdrag att punktmarkera Alma Elsnitz men laget bytte även på screens för att inte släppa henne för att Skurus motor inte skulle få tillbaka bollen om hon släppte det. På andra sidan fortsatte Alvik att nöta på och när Tova Sabel drog i en trepoängare var ledningen uppe i 39-30 som även blev ställningen vid halvtidsvila.

 

I den tredje perioden kom Skuru ut fast beslutna om att öka tempot och springa mer och det gav resultat. Fyra raka poäng av de grönklädda och Alvik tvingades att ta time out. Skuru kom ut och ställde upp en zonpress som ytterligare pressade Alvik. Men Alvik lyckades få bukt med forceringen genom att steppa upp i försvar med flera steals. I anfall attackerade Alvik korgen mer än i början av matchen och kom till straffkastlinjen, slutet av den tredje perioden hade laget redan fått 20 straffkast.

 

Inför den sista perioden ledde Alvik bara med 46-42 och det var en helt öppen historia. Och det blev mer kamp än skönspel, denna match skulle komma att avgöras av spelarnas vilja och under korgarna. Det var hårda attacker mot korgen och tufft försvar tilläts av domarna, precis som det ska vara i en RM-final. På returerna var det ofta 5-6 spelare som kämpade.

 

Med 5 minuter kvar ledde Alvik med 53-49 efter att Kayo Awiti, en av dagens bästa spelare, sänkt två straffkast för Skuru. Matchen levde i allra höfsta grad och ju närmare vi kom slutet desto mer steg temperaturen i hallen. Ingen gav bort minsta lilla i denna stenhårda batalj.

 

Vid varje drive var det kontakt, varje skott var det en hand i ansiktet, vid varje retur hoppade spelare, vid varje lös boll dök flera tjejer. Och sakta men säkert åt Skuru ikapp försprånget, med 4:14 kvar kvitterades matchen till 53-53 och Alvik tog time out.

 

När Kayo Awiti lade i 57-57 med 1:14 sekunder kvar var spänningen olidlig. Direkt avgörande blev till slut Alma Elsnitz straffkast med 50 sekunder kvar fram till 58-57. 

 

I match om tredje pris vann Järva över Södertälje BBK med 87-66.

 

All Star Team F15

Emilie Erlandsson, Alvik

Tova Sabel, Alvik

Alma Elsnitz, Skuru IK

Deborah Alem, Järva

Josephine Hurme, Södertälje


 allstarteamf15

 


MVP F15

Alma Elsnitz i Skuru

 


Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle