Hoppa till sidans innehåll

Södertälje vann RM-guld i F16

10 APR 2016 09:19
Södertälje F16 vann RM-guld genom att besegra Eos i finalen med 64-56. Södertälje ledde hela matchen och stod emot en forcering i slutet av Eos. Det var coach Benny Johanssons 20:e RM-guld genom tiderna.
  • Skapad: 10 APR 2016 09:19

Södertälje mot Eos i finalen och visst hade båda lagen realistiska förhoppningar om att vinna guldet. Men idag var det Södertäljes dag. Benny Johanssons tjejer tog efter de jämna fem första minuterna kommandot. Genom intensivt och välbalanserat försvar tvingade de fram många turn overs hos Eos, som kanske var lite tagna av stundens allvar. På läktarna var det fullsatt och högljutt och en härlig stämning. I den första perioden gick Södertälje fram till ledning med 18-11.

 

I den andra perioden rivstartade Södertälje med en trepoängare av Patricia Elias och två poäng av Frida Olsson. Eos hade för övrigt inget svar på fjolårets MVP Frida Olsson som har en härlig touch  runt korgen och rör sig föredömligt. Efter inledningen repade Eos dock mod och lyckades hålla avståndet till 10 poäng i halvtid, 31-21.

 

I den tredje perioden punkterade dock "sköna gröna" matchen. Genom bra bollröreöse lyckades de göra poäng även fast Eos spelade zon för att ta bort Frida Olssons dominans. Södertäljetjejerna är helt enkelt spelskickliga och spelar med stort tålamod. Den fjärde perioden blev inte helt odramatisk. Eos gjorde sitt bästa, inte minst genom Felicia Dourva, som hängde i treor. Dessutom tog Eos hand om bollen oerhört mycket bättre i andra halvlek och kom till fler avslut än i första halvlek.

 

Med två minuter kvar av matchen ledde Södertälje med 60-49 och Eos tog time out. Men Södertälje redde ut stormen och vann rättvist med 64-56.

 

 

I matchen om tredje pris vann Fryshuset över Arvika/Västerås med 53-48.

 

ALL STAR TEAM F16

Moulayna Johnson Sidi Baba, KFUM Fryshuset
Frida Olsson, Södertälje BBK
Matilda Ekh, Arvika / Västerås
Felicia Dourva, IK Eos
Patricia Elias, Södertälje BBK

 

allstarteam f16


MVP F16
Frida Olsson, Södertälje BBK

Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle