Hoppa till sidans innehåll

Spela som ett lag, ge allt man har och ha roligt

08 MAJ 2014 12:00
Endast två ynka dagar kvar till RM och endast en grupp kvar att presentera. Det är de äldsta killarna i Final Four (P16) och först ut i sista gruppen är Borås Basket. Coach Lundström ser tillbaka och berättar om matchen i Final Eight när killarna spelade som i trans och lyckades vinna efter mycket dramatik. Läs också om hur laget förbereder sig för Final 4 bland annat genom att spela mot äldre lag hemma i Borås.
  • Skapad: 08 MAJ 2014 12:00

Hur sammanfattar ni RM hittills?
Vi var glada att gå vidare från andra omgången och efter det sa vi att varje match vi kunde vinna var en bonus. Vi visste inte riktigt hur vi stod oss mot andra lag i Sverige eftersom vi mest mött lag här i Westras region.
Nu när vi gått vidare ända till Final Four i RM så är det en jätte bonus att få förlänga säsongen lite till och även att som lag få jobba mot ett gemensamt mål.
Utöver det är det ett kvitto för killarna på att dom faktiskt är väldigt duktiga och står sig bra i konkurrensen mot dom bästa lagen i Sverige.

Hur är läget i laget?
Det har varit en del förkylningar och magsjuka som härjat men nu börjar det ordna upp sig. Vi räknar med att ha fullt lag till Final four.

Hur har ni förberett er inför Final four?
Serispelet har just tagit slut och vi tog några dagars ledigt över påsk. Sen kör vi på hårt ett par veckor upp till sista veckan då vi lättar lite på träningen. Vi ska även spela träningsmatcher mot äldre lag i Borås. Vi vill också försöka scouta Fryshuset som vi möter i semifinal.

Vad kommer bli viktigt för att ni ska prestera på topp när det gäller?
För att vi ska kunna prestera på topp när det gäller så måste vi göra ett bra arbete veckorna innan match. När sen matchen börjar så ska vi gå ut och ha kul och spela som ett lag och ge allt vi har.

Finns det något eller någon som vi som åskådare skall hålla extra koll på?
Håll ett extra öga på Daniel Thuresson, han är SG/PG och är både duktig spelfördelare, poänggörare och en slitvarg i defence.

Vad är ert bästa minne av årets RM?
Andra matchen i "Final Eight" var mot Norrköping, När spelschemat kom så identifierade vi den matchen som en nyckelmatch som vi skulle lägga fokus på om vi skulle ha chans att gå vidare till Final Four.
När matchen startar så kommer vi ut taggade till tänderna och gör en suverän första halvlek och spelar som i trans.
Vi går till halvtidsvila med ledning 47-30. Men Norrköping är ett väldigt bra lag och dom krigar sig ikapp så det står lika i mitten av fjärde quarten, men då kliver flera olika spelare i vårt lag fram och gör bra prestationer och vi lyckas till slut vinna efter en hel del dramatik med 76-71. Jag tror de flesta tycker det var en höjdpunkt under RM för oss.

/ Coach Lundström, Borås Basket

>>> Borås Basket P16 Final Four-trupp 

Visa att du kommer vara på plats eller att du följer RM Final Four - gå med i eventet

Skribent: Elin Hernerfors

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle