Hoppa till sidans innehåll

Täby Basket P16 åker till Örebro för att avsluta på topp.

16 APR 2013 16:21
Vi fortsätter nedräkningen inför RM Final Four med att göra ett besök hos Täby och coach Peter Johansson.
  • Skapad: 16 APR 2013 16:21

Hur sammanfattar ni RM hittills?

– RM har blivit den stora och positiva upplevelse vi hoppats på.  Eftersom detta är den sista säsongen innan Täbys P97 splittras över Sverige har RM blivit höjdpunkten för laget, ett gemensamt mål för ett lag som sammansvetsats allt starkare för varje träning och för varje match de senaste åren. Det överordnade målet för laget har hela tiden varit RM. Höjdpunkten kunde inte ha blivit bättre, att gå till Final Four som toppseedade. 

 

Hur är läget i laget? 
– Säsongen har varit lång och intensiv med många framgångar. I dagsläget är alla skadefria och redo för uppgiften. Vi kunde inte vara bättre förberedda och går som sagt in i Final Four som det slutgiltiga målet, eller som NCAA kallade sin Final 4 “The road ends here”. Kort och gott, stämningen är på topp, detta är ett gäng killar som har kul ihop, både på och vid sidan av planen, det är en nyckelfaktor.

 

Hur har ni förberett er inför RM Final Four? 
– Laget har under hela säsongen haft en separat satsning på RM och den trupp som spelar i RM.  I det arbetet har vi försökt utnyttja varje spelares unika kvalitéer och lägga ihop dessa till en enhet samtidigt som individuella kvalitéer ges det utrymme som behövs och ge spelet nödvändig fantasi. Utvecklingskurvan har pekat uppåt under hela denna säsong. Från att tidigare ha varit underdogs i många matcher har laget detta år i många fall fått iklä sig rollen som favoriter, en stor omställning som krävt speciell uppmärksamhet. Inför Final Four har vi slipat på en del detaljer samtidigt som vi utnyttjade Scania Cup som ett perfekt genrep.  

 

Vad kommer bli viktigt för att ni ska prestera på topp?
– Självklart att vi har alla spelare hela och skadefria. Sen är det som alltid inställningen när vi går in i match som kommer att avgöra, att inte vara övertända eller att slappna av så mycket som en sekund. I Final Four kommer varje sekvens i slutändan att fälla avgörandet, här känner jag mig bekväm att laget vet vad som krävs för att lyckas. I dagsläget börjar vi dessutom få in en hel del rutin i laget med flera landslagsmeriterade spelare, det ger stabilitet och trygghet i spelet. 

 

Någon eller något som vi bör hålla ögonen på när ni spelar? 
– I grunden är det vårt lagspel som vinner matcher, det är det ingen tvekan om. När vi spelar på topp och lyckas kombinera snabbhet, fantasi och tekniska färdigheter är det något att hålla ögonen på. Sen går det inte att komma ifrån att vår #10 (Nils J) gör en del saker med bollen som är värt att vila ögonen på. Jag tror att vi kommer att få se en del spektakulära passningar och steals i helgen.  

 

Vad är ert bästa minne av RM i år? 
–  Det enskilt mest euforiska ögonblicket inträffade en januarisöndag i Vasalundshallen. Vi var uträknade efter två tuffa matcher på lördagen men fick ett sista halmstrå utdelat av Borås då dom slog Solna. I den sista och avgörande matchen på söndagen var läget glasklart vid uppkastet, slå Borås med minst 22 poäng. Ännu i början av fjärde perioden hade vi lång väg att gå men killarna lyckades knyta ihop säcken och vi vann med 25p. RM var räddat. Sen att få spela den sista hemmamatchen någonsin för Täbys P97 lag mot fjolårsmästarna Norrköping i omgång 4 och vinna i OT är även det ett minne för livet. Att få vara en del av detta gäng är en enorm förmån och jag har plockat med mig många guldkorn längs vägen, men som sagt, här tar vägen slut och vi är i Örebro för att avsluta på topp! 

 

Basket.se tackar för pratstunden och önskar laget lycka till!

 

---

Gå med i RM Final Four-eventet på Facebook och följ uppladdningen i veckan och allt i helgen! 

Använd hashtaggen #RMfinalfour på Twitter och Instagram och dela med dig av dina upplevelser!

Skribent: David Leman
Epost: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle