Hoppa till sidans innehåll

Till föreningar och lag i RM

16 OKT 2013 09:17
Det närmar sig nu RM omgång 1, 18-20 oktober, som innebär starten på årets Riksmästerskap för flickor och pojkar 15 och 16.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2013 10:00

Totalt kommer 164 matcher att spelas under omgång 1 hos 15 olika arrangörer i totalt 9 olika BDF vilket är väldigt roligt.'

Licensiering och spelklarlistor

Utöver den vanliga licensen för distriktsserie eller förbundsserie (Basketligan eller Basketettan) där respektive spelare deltar, ska samtliga spelare och coacher som deltar i RM även registreras med en RM-licens. Licensering sker i IdrottOnline precis som den ”vanliga” licenseringen. RM licenserna är avgiftsfria. Spelare får endast vara licensierad för en förening under en och samma säsong. Samtliga spelare och coacher ska finnas på en giltig spelklarlista innan de får delta i tävlingsmatch i RM.

I enlighet med Svenska Basketbollförbundets tävlingsbestämmelser kap 3 §4.1 är utbildningskravet för tränare i RM Steg 2.

Avancemang

Alla lag går vidare från omgång 1 i RM. Gruppettorna avancerar till omgång 3. Samtliga övriga lag går vidare till omgång 2 som spelas 22-24 november. Tänk på att redan nu söka att arrangera omgång 2.

Sociala medier

På Twitter och Instagram använder vi hashtag #RMbasketse.

>>> Besök eventet på Facebook

Skribent: Rikard Aspegren

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle