Hoppa till sidans innehåll

Uppsala har slipat på detaljerna

17 APR 2013 11:03
Vi kommer allt närmare helgens RM Final Four och vi fortsätter att kolla läget med lagen. Nu har turen kommit till Uppsalas FU15 och coach Sonja Entzenberg.
  • Uppdaterad: 17 APR 2013 11:31

Hur sammanfattar ni RM hittills?

- Vi har haft en härlig resa och laget har utvecklats allt efter RM pågått. Varje omgång har varit en utmaning och tjejerna har fått nya erfarenheter som kommer väl till nytta både i annat seriespel och i träning. Sammanhållningen i laget har förstärkts och vi har haft mycket roligt tillsammans. 


Hur är läget i laget?

 - Det ser bra ut. Vi har haft en period av både sjukdomar och skador men nu är alla i träning igen. De sista veckorna har inneburit ett ganska tufft program för tjejerna med Scania cup, regionssammandrag och slutspel i Stockholmsserien. Stämningen i laget är bra och det känns som resan bara fortsätter…

 

Hur har ni förberett er inför RM Final Four?

 - Vi har tränat som vanligt. Med tanke på det program tjejerna haft handlar det om att slipa på detaljer, stärka självförtroendet och skapa en bra grund som kommer till användning vid en stor utmaning som Final Four. Imorgon kommer Erika Valek (pointguard i Sallén basket) att hålla i delar av träningen som en extra inspiration till tjejerna.

 

Vad kommer bli viktigt för att ni ska prestera på topp?

 - Det blir mycket viktigt att kunna spela fokuserat men ändå avslappnat. Att vi får en rytm i spelet och att tjejerna tror på sig själva och laget. Då tjejerna känner trygghet fungerar spelet som bäst. Sedan måste vi förstås sova och äta bra under helgen. Därför är jag extra glad att vi får bo på hotell! Även coachen behöver bra förutsättningar för att prestera. 

 

Någon eller något som vi bör hålla ögonen på när ni spelar?

 - Vi hoppas på en god laginsats. Det skulle vara vårt försvarsspel i så fall. 

 

 Vad är ert bästa minne av RM i år?

 - Det är svårt att peka ut något särskilt men visst var det en härlig känsla när det stod klart att både vi och pojkar 98 hade gått till Final Four. I princip går alla i samma klass och det är en härlig känsla när båda lagen har en så positiv utvecklingskurva. 

 

Basket.se tackar för pratstunden och önskar laget lycka till!

 

---

Gå med i RM Final Four-eventet på Facebook och följ uppladdningen i veckan och allt i helgen! 

Använd hashtaggen #RMfinalfour på Twitter och Instagram och dela med dig av dina upplevelser!

Skribent: Rikard Aspegren
E-post: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle