Hoppa till sidans innehåll
RM 2012

Uppsala ser fram emot dramatisk RM-helg

15 MAR 2013 11:12
Det är dags att ta fram de fyra lag som går till Final 4 i RM som spelas i Örebro 20-21 april. Totalt är det åtta grupper med fyra lag i varje i fyra klasser som spelar i helgen.
  • Skapad: 15 MAR 2013 11:12

Det handlar om flickor 15 och 16 samt pojkar 15 och 16. Uppsala Basket arrangerar flickor 15 och pojkar 15 i Rosendalshallen i Uppsala. Nybyggda Rosendal är hallen där Sallén haft sin hemmaplan i Basketligan dam och det är en riktigt läcker arena.

– Vi har ju arrangerat gruppspel i USM tidigare under säsongen och det har fungerat riktigt bra. Vi är redo för helgen, allt är färdigorganiserat och har en kanonarena. Det är en enorm fördel för oss som arrangör att ha en sådan här hall där allt finns på plats konstant; snygga resultattavlor, basketlinjer och trägolv. Det ska bli riktigt kul, säger Uppsalas Peter Lövgren.

Uppsala har lag med i båda de grupper man arrangerar. I flickor 15 spelar Uppsala, Djursholm, KFUM Fryshuset och Jämtland Basket. I pojkar 15 är det Uppsala, KFUM Blackeberg, KFUM Fryshuset samt Solna Vikings.


– Vi har försökt satsa den här säsongen på att få så många arrangeman som möjligt. Vi är bara hyresgäster i Rosendal, men vi är väldigt stolta över hallen och behandlar den som vår egen. Vi har många idéer runt arrangemanget och kommer att ha speaker på alla matcher, bra lagpresentationer och så ska vi försöka få till lite häftigt ljud och ljus också. Spelarna ska känna att det är speciellt att spela för en plats i Final 4 i RM, säger Peter Lövgren.


Förra helgen bjöd just Uppsala på enorm dramatik när U18-SM spelades i Rosendal. Då gick Uppsala till Final 4 efter att ha vunnit sista matchen med 65–63 över BG Luleå. Lägg till att Uppsala slog Solna med två poäng och förlorade med två poäng mot KFUM Fryshuset så är det lätt att förstå att många av arrangörerna gick hem svettiga och lite skakis från Rosendal.


– Det finns väl en del som talar för att det blir likadant igen. Då var det runt 400 personer i hallen och ett jäkla tryck, jag hoppas på något liknande nu. Det var föräldrar som sa att de var helt slut i två dagar efter förra helgen och det ser ut att vara jämna lag som möts nu igen. De här lagen har mötts förut och känner varandra väl, det blir inte lätt att gå till Final 4, säger Peter Lövgren.


>>> Alla grupper i RM hittar du här:

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle