Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Final Four i RM och till Norrköping

23 MAR 2011 13:07
Det som från början var 86 lag i kampen om 4 st RM Guld (DU+HU 15 och DU+HU 16) har nu blivit en kamp för landets 4 bästa lag i respektive åldersgrupp. Det är en fantastisk framgång att ta sig ända till Final Four i RM, och vi ser fram mot intensiva, spännande, tuffa och justa matcher.

  • Skapad: 23 MAR 2011 13:07

Det är som sagt en stor ära att medverka i finalspel om RM guld – en ära som individ, för laget och för föreningen. Glöm inte att njuta av den äran och glädjen, och låt den genomsyra helgens tuffa matcher med sportsligt uppträdande och fair play.

 

Det finns all anledning att se optimistiskt på framtiden för svensk basket – förutsättningarna är gynnsamma. Många av spelarna och ledarna som samlas här är redan djupt involverade i utvecklingen av svensk basket och de allt större internationella framgångarna för ungdomslandslagen. För några veckor sedan hade jag själv möjligheten att besöka några av våra landslagsspelare som nu studerar på college i USA – killar och tjejer som för några år sedan kämpade om segrar och medaljer i RM!

 

Norrköping är en central plats för basketutvecklingen i Sverige, både som arrangör av landskamper och för den mycket framgångsrika satsningen på internationellt spel.

Stort tack till alla er som gör den här Final Four-helgen möjlig.

 

Det känns roligt att få hälsa spelare, ledare, domare, funktionärer, arrangörer och publik varmt välkomna till Final Four i RM 15 o 16 och till Norrköping.

 

Vi kan alla bidra till en härlig stämning och till att göra detta till en oförglömlig helg.

Tillsammans för svensk baskets bästa!

 

 

 

HANS von UTHMANN

Ordförande

Svenska Basketbollförbundet (SBBF)

 

 

Skribent: Hans von Uthmann

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle