Hoppa till sidans innehåll
Foto: Benjamin Holmqvist

Bra arrangemang ger nöjda lag

25 JAN 2017 08:00
Det börjar att dra ihop sig! Slutet av januari betyder Riksmästerskapens tredje omgång och sammandrabbningar på många håll i landet. Efter helgen är det endast en omgång kvar till Final Four i Norrköping i början av maj.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2017 08:41

Då är vi framme vid den tredje omgången av Riksmästerskapen för U15 och U16. Lagen tävlar nu på riksnivå (tidigare regional) och en ny gruppindelning har skett där lagen fördelas utifrån tidigare resultat. När helgens omgång är över går gruppsegrare och grupptvåor vidare till omgång 4.

Omgång 4 spelas 17-19 mars och är den sista omgången innan Final Four i Norrköping 12-14 maj där fyra lag som är kvar i turneringen gör om upp Riksmästerskapstiteln.   

Samtliga omgångar fram till Final Four arrangeras av deltagande föreningar. Ofta är det engagemanget från den arrangerande föreningen och inte plånboken som avgör hur bra arrangemangen blir.

–   Min känsla är att RM-arrangemangen håller en högre och högre nivå och att det uppskattas väldigt mycket av de deltagande lagen, säger Thomas Göransson på Svenska Basketbollförbundet. 

>>> Klicka här för att se grupperna i RM omgång 3

På sociala medider är det #RMbasketse som gäller för att följa och dela under de olika omgångarna. 

Skribent: Elin Hernerfors
E-post: Adressen Gömd

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle