Hoppa till sidans innehåll

Fler lag än någonsin

13 OKT 2016 13:21
Riksmästerskapen (RM) växer för femte året i rad och har för tredje året i rad över 100 lag som deltar. Totalt 117 lag kommer att samlas på 22 olika spelorter den 14-16 oktober för en upplevelse utöver det vanliga seriespelet.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2016 13:24

Foto: Benjamin Holmqvist

Hösten är här, seriespelet är igång och oktober betyder RM-premiär. Till helgen samlas 117 lag på 22 orter för att spela mot ”nya” och ”gamla” lag. Det är en av tjusningarna med RM, att gruppspelet i många fall ger tillfälle att spela mot lag utanför det egna distriktet. 

RM har gått från 102 spelande lag förra året till 117 i år – en ökning med hela 15%. Glädjande för i år är att vart och ett av våra 10 distrikt är representerat. 

Debutanterna Mälarbasket i F15 (samarbete mellan FUBB och Sigtuna Basket) deltar för första gången och arrangerar dessutom en grupp. Mälarbaskets grupp är den enda femlagsgruppen där vi också finner AIK, Arvika, Gladan och Nässjö.

Västra Hisingen i P16 gör även de debut, detta efter ett sent avhopp från ett annat lag. De har HW, Malbas och HW i sin grupp. 

– Västa Husingen är en spännande förening, som startade som ett samverkansprojekt mellan Westra Basketdistriksförbund och Västra Hisingens Stadsdelsnämnd och som arbetar i stadsdelen Biskopsgården, en stadsdel med stora sociala utmaningar, säger Michael Malm på Westra BDF. 

Omgång 1: grupper och arrangörer

WEBBSÄNDNING
Turebergs Basket sänder från Flickor U15, grupp F.
Onsala Pirates sänder från Pojkar U16, grupp B

FAKTA RM & USM
Totalt har Riksmästerskapen och Ungdoms-SM gemensamt ökat från 170 anmälda lag i fjol till 185 totalt. (detta räknat innan ev. urdragningar respektive år).


Skribent: Elin Hernerfors
E-post: Adressen Gömd

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle