Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Höjt arrangörsbidrag från säsongen 2019-2020

15 APR 2019 09:09
En av de största utmaningarna med RM och USM varje år är för SBBF att hitta lag och föreningar som är villiga att arrangera omgångarna. För att göra det mer attraktivt att arrangera omgångarna höjs arrangörsbidraget från 800 till 1500 kr per match.
  • Skapad: 15 APR 2019 09:09

En av de största utmaningarna med RM och USM varje år är för SBBF att hitta lag och föreningar som är villiga att arrangera omgångarna. Detta har gjort att det tar lång tid att få klart grupper och arrangörer till nästa omgång efter att en omgång är färdigspelad.

För att göra det mer attraktivt att arrangera omgångarna höjer vi därför arrangörsbidraget från 800 kronor per match till 1500 kronor per match från och med säsongen 2019-2020. De förväntade fördelarna med detta är flera, bl.a.

  • Kortare tid för att få grupper och arrangörer klara.
  • Möjlighet för arrangörerna att göra bättre arrangemang.

Eftersom arrangörsbidraget är en del av kostnadsutjämningen kommer höjningen innebära att snittkostnaden i kostnadsutjämningen går upp. Men att kunna boka biljetter och boende tidigare och därmed billigare kan uppväga – och ibland överväga – denna ökning.

Höjda arrangörskrav
I samband med att arrangörsbidraget höjs ställer vi också högre krav på arrangemangen – även om de flesta arrangörer redan uppfyller dessa. Vi kommer t.ex. utöver de befintliga kraven kräva: 

  • Spelarpresentation och speaker på samtliga matcher – finns inte utrustning för detta i hallen får man lösa det genom att t.ex. hyra in det.
  • Musik på uppvärmning och i pauser.
  • Priser till Matchens lirare och Omgångens lirare ska vara minst en specialframtagen t-shirt (extra priser utöver t-shirten får så klart delas ut).

Att spela en omgång i RM eller USM ska vara en upplevelse utöver det vanliga för deltagarna. Det höjda arrangörsbidraget ska hjälpa till att göra det så.

Ytterligare anledning att boka hallarna redan idag alltså! 😊

Skribent: Thomas Göransson
E-post: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle