Hoppa till sidans innehåll

Lag vidare till omgång 3

06 DEC 2016 17:10
Omgång 2 av Riksmästerskapen avgjordes i helgen och många tuffar matcher utkämpades. Till och med i måndags, som i grupp H:s fall! Ett antal lag har nu avancerat vidare till omgång 3 och vi gratulerar dem och hyllar samtidigt alla deltagande lag.
  • Skapad: 06 DEC 2016 17:10

Foto: Daniel Grönbek / RM P15 Borås Basket - Åkersberga Basket

I helgen avgjordes Riksmästerskapens (RM) andra omgång. RM är en turnering som pågår hela säsongen för U15 och U16 och där man får möjlighet att spela mot andra klubblag som inte nödvändigtvis håller hemma i samma region.

Turneringen spelas under ett par helger/omgångar under säsongen där lagen kvalificerar sig vidare genom omgångarna. I den sista och femte omgången, Final Four, tävlar de fyra främsta lagen om Riksmästerskapstiteln. Final Four 2016 avgörs 12-14 maj i Norrköping. 

Följande lag är klara för omgång 3, 27-29 januari:
F15:
AIK, Alvik, Blackeberg, Eos, Fryshuset, Gladan, Haga H F03, Haga Haninge, Högsbo, Högsbo F03, Lobas, Malbas, Marbo, Norrköping, Ockelbo, Spånga och Södertälje,

P15:
AIK, Blackeberg, Borås, Eos, Eskilstuna, Haga Haninge, Hammarby, Helsingborg, Lobas, Malbas, Norrköping, Skuru, Sundsvall, Södertälje, Tureberg och Uppsala, 

F16:
AIK, Alvik, Gammelstad, Hammarby, Kvarnby, Lobas, Malbas, Marbo ,Skuru, Spånga, Sunderby, Södertälje, Team NW, Täby, Uppsala och Vänerstaden.

P16:
AIK, Central, Djursholm, Göteborg, HW Basket, Malbas, Norrköping, Nässjö, Ockelbo, Skuru, Spånga, Södertälje, Trelleborg, Tureberg, Täby och Uppsala.

Stort grattis till alla er som tagit er vidare till omgång 3 och en eloge till alla deltagande lag som vågade sig på något utöver seriespelet!

Anmärkningsvärt för helgens omgång var att den sista matchen i omgången denna gång spelades på en måndag. Detta skedde hos Marbo Basket som arrangerade grupp H i flickor 16. Marbo skulle ha tagit emot Högsbo Basket i söndags men på grund av krockar med andra evenemang i hallen tvingades matchen att skjutas upp. Trots att det inte var optimala förutsättningar kom dem fram till en bra lösning på det hela rapporteras det från Marbo. Ingenting är omöjligt!

Många härliga bilder från helgens arrangemang och matcher har lagt upp under hashtaggen #RMbasketse, Klicka på bilden för att se fler


Skribent: Philip Eriksson, Elin Hernerfors
E-post: Adressen Gömd

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle