Hoppa till sidans innehåll

Sista omgången innan Final Four

16 MAR 2017 14:37
Den sista omgången av både ungdoms-SM och Riksmästerskapen avgörs i helgen. Efter helgen ska det stå klart vilka lag i respektive åldersgrupp som tar sig till den stora Final Four-helgen i Norrköping 12-14 maj.
  • Skapad: 16 MAR 2017 14:37

I år spelas sista omgången av USM och RM innan Final Four samtidigt. Tre föreningar; AIK, Alvik och KFUM Central har tagit tillfället i akt att organisera grupper för både USM och RM. 

–   Det blir en spännande mix när man blandar åldrarna på det här viset på samma ställe. Man kan lära sig mycket av varandra. AIK arrangerar t.ex. både F15, P15 och DU19 i Solna. Att arrangera flera grupper ger möjligheten att ge deltagarna känslan av en riktigt häftig upplevelse. Stockholm är en ”naturlig knutpunkt” resemässigt för lagen, men vi har ändå lyckats lägga arrangemang på hela åtta orter utanför Stockholm också i helgen. Från Malmö i söder till Östersund i norr, säger Thomas Göransson på SBBF. 

I helgens omgång går ettan och tvåan i varje grupp vidare till spel om medaljerna i Final Four.

USM omgång 3
RM omgång 4

–   Det är fantastiskt kul att vi för första gången arrangerar Final Four i Norrköping. Den 13-14 maj tar Norrköping Dolphins och Upplev Norrköping emot de kvalificerade lagen och inte minst alla supportrar till denna härliga basketfest., fortsätter Göransson. 

FAKTA USM OCH RM:
Ungdoms-SM (USM) och Riksmästerskapen (RM) växer med jämnt takt och speglar basketens starka frammarsch med målet att vara den lagbollsport som växer mest till 2020. Om man räknar in både USM och RM anmälde sig i år totalt 187 lag till de båda tävlingarna, en ökning med 10% från föregående år. Sedan säsongen 2011-2012 har antalet anmälda lag gått upp med hela 25%.

Skribent: Elin Hernerfors
E-post: Adressen Gömd

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle