Hem / Nyheter - Svensk Basket / Elijah toppar i Montenegro

Elijah toppar i Montenegro

Var är Elijah Clarance? Många har frågat efter den skånske publikfavoriten och vi har hittat honom i Montenegro.

Vill du läsa fler artiklar och få en veckorapport om Svensk Basket varje måndag förmiddag i din e-post? 

Många undrar hur det går för den spänstige point guarden från Malmö som bland annat antände Baltiska Hallen när han stal bollen av danske Euroleaguestjärnan Iffe Lundberg och nästan hammardunkade sönder korgen i EM-kvalmatchen 2019 mot Danmark. Jo, han spelar numera i den montenegrinska ligan för laget Lovcen som ligger på andra plats. 

Lovcen deltar även i den adriatiska ligans andradivision (ABA2) vilket på förhand kanske inte låter så upphetsande men då ska vi komma ihåg att de 14 bästa lagen från Slovenien, Serbien, Kroatien, Bosnien, Montenegro och Nordmakedonien återfinns i den första divisionen. 

Att toppa highlightlistor är inget nytt för Elijah, det gör han även i Montenegro.

Elijah spelar point guard och toppar skytteligan i Montenegro för tillfället med sina 21 poäng per match. Jag fick tag på honom och han berättar att ABA-ligan håller en rätt hög kvalitet. Den spelas i flera sammandrag under säsongen och avslutas med ett regelrätt slutspel med kvartsfinaler, semifinaler och final. Efter att ha stukat tummen ganska rejält stod 23-åringen över förra omgången men nu är han fit for fight igen och bedömer lagets chanser som goda. - Jag kommer alltid att säga att våra chanser är stora vilket lag jag än spelar i, hursomhelst så beror allt på hur kemin är, om vi kommer redo att spela, är vi friska och kommer med rätt inställning, säger Clarance.Vi håller tummarna för fortsatt framgång! Om ni vill följa den adriatiska ligan har de en exemplarisk hemsida på engelska här.