Hem / Nyheter - Svensk Basket / Pinto och Fontaine segrare i Euro Cup

Pinto och Fontaine segrare i Euro Cup

Nathalie Fontaine startade när polska Bydgoszsz tog sig till Euro Cup och Francesco Pintos Tarbes krossade belgiska House of Talents när även de kvalificerade sig till gruppspelet i Europacupen.

I Polen vann svenska landslagsspelaren Nathalie Fontaine med sitt Bydgoscz i EuroCup-kvalet. De slog grekiska Eleftheria Moschatou med 74-61. Fontaine startade matchen och stod för 4 poäng och 4 returer.

Nu ställs Fontaine mot serbiska KKZ, ryska Nadezhda Orenburg och grekiska Olympiacos. Ingen drömlottning direkt där speciellt Orenburg sticker - det var inte länge sedan de tävlade på högsta Euroleaguenivå.

Coachvinst :-)

Pinto i Tarbes.jpeg

Francisco Pinto coachade fram Tarbes till en storseger mot belgiska House of Talents, hela 88-39 blev slutresultatet för Bredängs finest. Belgiskorna har, sitt namn till trots, en medelålder på 23 år så det är inget NIU-gäng man skickat in i hetluften.

Tarbes hamnar nu i en grupp med franska Villeneuve d'Ascq, isländska Haukar och tjeckiska Brno och undvek därmed de största kanonerna Bourges och Valencia.

Noterbart är även att flera av de stora varumärkena inom herrbasketen har lag som deltar. Panathinakos, Olympiacos, Virtus Bologna, Movistar Etudiantes är de som sticker ut mest. ALBA Berlin har nyligen inlett en större satsning men är inte framme i finrummen ännu då de vill bygga med eget material istället för att köpa in spelare och nå framgång så. Fair enough.

Sedan tidigare har de turkiska lagen Fenerbahce och Galatasaray ju satsat hårt medan andra storlag inom herrbasketen inte alls varit aktiva. Istället har egna damklubbar skapat framgångar och organisation på egen hand.

Förutom ovan nämnda kommer alltså även Elin Eldebrink (Bourges) och Danielle Hamilton Carter (Castors Braine) att spela Euro Cup i år.