Hem / Nyheter - Svensk Basket / Veckans basketsvep 7-14 november

Veckans basketsvep 7-14 november

Video på buzzer beaters från NBA och SBL Herr, veckans galnaste siffror i Superettan, rapport från utlandssvenskarna och mer hittar du i veckans version av basketsvepet.

Ursäkta, jag hade inte så mycket tid, ska Mark Twain en gång ha yttrat för att ett brev han skrivit. Hur sant är inte detta? Jag kommer ändå försöka att koka ned basketsvepen lite mer framöver.

Vi kliver in i landslagsvecka för damlandslaget som spelar mot Lettland på söndag (SVT Play kl 16:00). En jätteutmaning för ett till stora delar helt nytt landslag som siktar på EM2023.

I ett radioreportage fick vi reda på att basketen är Sveriges mest jämställda sport sett till antalet aktiviteter för barn och ungdomar under 20 år under åren 2014-2019. Hårda fakta som väger tyngre än alla slogans. Samtidigt är basketintresset ständigt växande och vill du läsa mer om detta så hittar du en länk till den nyheten i basketsvepet också.

Vi går såklart också igenom hur det går för utlandssvenskarna, toppstriden i Superettan och det senaste från de högsta ligorna i Sverige samt NBA. Jag bjuder även på video från både Luka Doncis buzzer beater samt Siyani Chambers dagger mot Jämtland.

God läsning önskar,
Johannes Wohlert
Kommunikationsansvarig Svenska Basketbollförbundet

Prenumerera här