Hem / Nyheter - Svensk Basket / adidas Headphones inleder nytt samarbete med SBBF

adidas Headphones inleder nytt samarbete med SBBF

Idag presenterar adidas Headphones och SBBF ett unikt samarbete. Fokus är att med hjälp av musik & adidas Headphones innovativa hörlurar lyfta hela basketupplevelsen – inte minst under kommande landskamper och Streetbasket Challenge-turneringar.

”Musik och basket hör verkligen ihop. På tåget på väg till matchen, i omklädningsrummet, på golvet under uppvärmningen eller på streetbasketplanen när solen skiner”, säger Steve Dippel, kommersiell chef för Svenska Basketförbundet. ”Musik hjälper spelarna att peppa sig själva, fokusera, dela glädje och slappna av. adidas Headphones innovativa och snygga hörlurar hör hemma inom Svensk Basket och våra landslag, och vi ser verkligen fram emot detta samarbete.”

Samarbetet innebär att adidas Headphones blir Officiell Audiopartner för Svenska Basketbollförbundet, samt officiell partner till Streetbasket Challenge och de ca 50 lokala turneringarna som arrangeras årligen runt om i landet. Bland annat kommer adidas Headphones senaste produkter och även kurerade spellistor lyfta spelar- och publikupplevelsen på flera basketevent framöver.

”Vi ser verkligen fram emot detta samarbete som är mitt i prick när det gäller basket som livsstil och kulturbärare. Jag som haft förmånen att arrangera och delta på hundratals streetbasket-events de senaste åren sett tydligt hur musiken lyfter upplevelsen för våra basketlirare, på alla nivåer”, säger Mats Elsnitz, verksamhetsutvecklare på Svenska Basketbollförbundet. ”Vi smygstartade med ett samarbete redan förra sommaren och det uppskattades enormt av deltagarna.”

”Sport som livsstil och koppling till musik är kärnan i vår verksamhet och på adidas Headphones är ljudinnovation i kombination med passform och stil några av våra största prioriteringar. Musik är en central del i basket och därför känns samarbetet med Svenska Basketbollförbundet som en naturlig match när det kommer till strategi, målgrupp och värderingar. Basketbollförbundets förmåga att engagera unga, bland annat genom streetbasket, är något vi på adidas Headphones värderar högt, och vi är stolta att vara en del av deras resa mot ökad jämställdhet och mångfald inom sport. Vi ser också fram emot aktiveringar kring landskamper och låta landslagsspelare testa våra senaste hörlurar”, säger Nina Gillsvik, marknadschef på Zound Industries.

Alla som deltar på sommarens Streetbasket Challenge turneringar på cirka 50-60 platser runtom i Sverige samt kommande landskamper på Hovet (3:e juli) och Fyrishov (25:e nov) kommer få möta adidas Headphones på ett eller annat sätt.

Håll dig uppdaterad med nyheter från adidas Headphones via @headphonesbyadidas på Instagram och www.adidasheadphones.com

För ytterligare information, kontakta: 

Mats Elsnitz
Verksamhetsutvecklare, Svenska Basketbollförbundet
Email: This is a mailto link

Stephen Dippel
Kommersiell chef, Svenska Basketbollförbundet
Email: This is a mailto link