Hem / Nyheter - Svensk Basket / Ballers on Wheels Camp i helgen!

Ballers on Wheels Camp i helgen!

I Nacka, strax utanför Stockholm, arrangeras i helgen årets andra Ballers on Wheels Camp. Det är ett initiativ från Loka Heroes och SBBF för att fler barn och unga ska få spela rullstolsbasket.

Campen är ett tvådagarsläger för alla rullstolsbasketspelare som inte spelar i något av ligalagen. Det innebär en härlig blandning av yngre och lite äldre, nybörjare och mer etablerade, spelare som ingår i ett utvecklingslag eller som bor på en ort där det idag inte finns rullstolsbasket men som vill testa på.

Lägret är tack vare Loka Heroes helt gratis för alla deltagare och i maj i år hölls det första Ballers on Wheels Camp i Jönköping. Lägret var mycket lyckat och uppskattat av deltagarna. 16 härliga deltagare var med och tränade och inspirerades under dagarna två. Nu i helgen kommer 9 förväntansfulla rullstolsspelare till den andra campen i Nacka. I samband med helgens läger avgörs även andra omgången av SBL Rullstol, vilket ger deltagarna vid Ballers on Wheels Camp möjlighet att - förutom att träna och spela själva under bästa möjliga ledning - kunna se matcher i basketligan.  

Tränare på campen i Nacka är Ines Lopes som är Sportchef Parasport Sverige och tidigare svensk landslagscoach i rullstolsbasket. Dessutom är Annika Klingström, hälsocoach, PT, tränare, föreläsare och tidigare elitspelare i basket, på plats för att föreläsa om hur man tränar och äter rätt för att prestera.