Hem / Nyheter - Svensk Basket / Bäst i världen

Bäst i världen

Publiksiffran på 10 218 mellan Sverige och Finland var den högsta av alla matcher i VM-kvalet rapporterar FIBA. - Vi ska vara grymt stolta, säger ordförande Susanne Jidesten.

- Vi kan vara bäst i världen när vi alla går ihop gemensamt i Svensk Basket och det tycker jag vi vara grymt stolta över och ta med oss, säger ordförande Susanne Jidesten.

Det kanske inte var publikrekord - men aldrig har så många svenska basketfans slutit upp tillsammans som i torsdags i Avicii Arena. Några tappra finska supportrar fanns på läktaren men det var nästan uteslutande gult och blått som färgade Aviciis läktare. Konferencier Jessica Falkman hann med att räkna upp några av alla föreningar som var på plats och som utgjorde grunden för denna upplevelse. Viby, Alvik, Uppsala, Spånga, Central, Kungsholmen, Huddinge, AIK är bara några som kom och hejade som galningar.

Vid uppkast fick Moose nation igång Sverigeramsor och under kvällens gång hann både vågen rulla flera varv och en mängd ungdomar gå bananas (till exempel Central Basket) när Birgander dunkade och Ludde Håkanson sänkte step-backtreor. - Det var helt magiskt, kommenterade Håkanson efter matchen och han hoppas nu på ännu en publikfest mot Kroatien. - Jag tror vi kan vinna hemma mot dem om vi har denna publik i ryggen, fortsätter han.
Svenska Basketbollförbundets ordförande Susanne Jidesten är inne på samma linje. - Lokala föreningar har samlat in uppgifter, pengar, bokat och planerat, de är riktiga hjältar och det är såklart det ger effekt även på planen. Jag längtar till matchen den 28 februari när vi får ses igen.
Föreningsbiljetterna till den matchen släpps den 6 december och eftersom de tog slut sist är det viktigt att påminna om att först till kvarn gäller.