Hem / Nyheter - Svensk Basket / Dags för Basket-OS!

Dags för Basket-OS!

Ett år senare är det äntligen dags för de Olympiska Spelen 2020, och det blir mer basket än någonsin tidigare. 3x3-basket gör OS-debut bredvid 5v5-basketen, och i Sverige kan du se alla basketmatcher på Discovery+.

Svenska damlandslaget kvalade till OS i februari 2020, men fick se sig besegrade av Kanada, Belgien och Japan, som alla nu gör sig redo i Tokyo för tuffa matcher under de kommande två veckorna. 

5v5-basketen inleds tidigt söndag morgon (25 juli) med Iran-Tjeckien kl. 03.00, och avslutas med OS-finaler 7-8 augusti. 3x3-basketen startar på lördag (24 juli) kl. 03.15 och håller på i fem dagar, när finalerna spelas onsdag eftermiddag (svensk tid). Nedan hittar du all informaton för att följa du Basket-OS på bästa sätt!

Titta på TV & Online
I Sverige är det Discovery som äger rättigheterna till Olympiska spelen 2020. På Discovery+ sänder de varje sekund av OS, och där kan du hitta varje 5v5- och 3x3-match. Vissa mer intressanta gruppspelsmatcher och slutspelsmatcher kommer att sändas på Kanal 9 och Kanal 5. Kolla aktuell TV-tablå för vilka matcher det handlar om. t.ex. Aftonbladets kalender över alla idrotter.

För att kolla på Discovery behövs ett månadsabonnemang, som finns i olika prisklasser.

Titta på 5v5-basket på Discovery+ här >>>
Titta på 3x3-basket på Discovery+ här >>>

Resultat & Statistik
FIBA har hand om nyhetsrapportering, statistik och liveuppdateringar från OS-turneringen.

Herrar 5v5-turnerigen på FIBA.basketball >>>
Damer 5v5-turneringen på FIBA.basketball >>>
3x3-turneringen på FIBA.basketball >>>

Sociala medier
För att inte missa de senaste höjdpunkterna och häftigaste ögonblicken, då ska du följa @FIBA och @FIBA3x3 på Instagram, Twitter och Facebook. De publicerar highlights direkt från matcherna, statistik och resultat på sina kanaler.

FIBA på Instagram >>>
FIBA på Twitter >>>
FIBA på Facebook >>>

FIBA 3x3 på Instagram >>>
FIBA 3x3 på Twitter >>>
FIBA 3x3 på Facebook >>>