Hem / Nyheter - Svensk Basket / Kalmar värvar Taylor

Kalmar värvar Taylor

Kalmar Basket värvar Vincent Taylor från Norrköping Dolphins - och passar på att byta logotyp på föreningen. Man ser Vincents passion och talang för basketen och det är såna spelare vi behöver här för att nå våra mål, säger sportchef Jonas Sjöberg.

Det är Barometern som avslöjar att den svenska mästaren Vincent Taylor, lillebror till svenske Real Madrid-stjärnan Jeffery Taylor, har skrivit på för Kalmar Saints i Superettan.

Klubben har sedan tidigare förlängt med alla tongivande spelare från förra årets trupp, som var obesegrad när Superettan avslutades på grund av Corona. Taylor blir ett välkommet tillskott i truppen.

Vincent tog kontakt med oss och ville verkligen komma hit. På den vägen är det. Han vill ha mer speltid och känner att han inte kommer att få det i Norrköping. För oss är det en väldigt bra värvning, han är en mycket bra försvarsspelare som kommer att plåga motståndarnas pointguard i den här serien, säger sportchefen Jonas Sjöberg till Barometern.

Föreningen har också beslutat att byta namn till KFUM Kalmar Basket för att vara tydligare mot marknaden och sina intressenter. I samband med det togs en ny grafisk profil och logotyp fram.

I den nya logotypen syns Kalmar slott tydligt och färgerna ska signalera kungligt blått, himmel och hav. Återstår att se om det kan hjälpa Kalmar till att bli kungar av Superettan...