Hem / Nyheter - Svensk Basket / Nässjö: Vi ska vara ett topplag i SBL

Nässjö: Vi ska vara ett topplag i SBL

Semifinal och årets lyft i SBL Herr den senaste säsongen. Nu vill Nässjö etablera sig som ett topplag.

Det är i en intervju i Smålands Dagblad som tränare Joakim Källman pratar om klubbens off season med självförtroende. Under fjolårssäsongen låg laget i toppen länge, slutade på en sjätteplats i grundserien men slog ut regerande mästarna Borås Basket i kvartsfinalen och pressade Norrköping Dolphins i semifinalen. Förutom prestationerna på planen var lagets supportrar väldigt aktiva och följde laget så nära det gick. 

- Vi vill ännu högre. Vi vill bygga en plan för hur vi kan vara topp fyra i Sverige långsiktigt. Vi jobbar mot det men vi är inte i mål utan har några veckor kvar med det arbetet. Mycket handlar om vad vi har för budget och för lag. Men vi vill sträva åt det hållet. Vi märker av att människor på stan och våra supportrar är otroligt positiva till det vi har gjort. Vi har redan slagit nytt rekord i antal sålda årskort, trots att det är mer än tre månader kvar innan säsongen startar. Det visar vilket intresse som finns. Att flera av våra matcher visades i SVT var ett skyltfönster, det har gjort att många har fått upp ögonen, säger Joakim Källman till Smålands Dagblad.

Källman säger även att laget kommer att fortsätta att satsa på fysiskt spel och att få in ungdomar som kan växa. En som verkligen blommat ut under säsongen är David Höök. Den egna produkten var ofta tungan på vågen för Nässjö, inte minst tack vare sitt försvarsspel. Om han blir kvar eller inte är fortfarande inte klart.