Hem / Nyheter - Svensk Basket / Nothing But Net fortsätter i sommar!

Nothing But Net fortsätter i sommar!

Svenska Basketbollförbundet får fortsatta medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond för att rusta upp och aktivera basketplaner runt om i Sverige.

På Idrottsgalan igår tillkännagav Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svenska Basketbollförbundet får medel ur Rörelsefonden. Medlen går till en fortsatt satsning på succéprojektet Nothing But Net, vars syfte är att skapa fler inspirerande basketplaner utomhus och sänka tröskeln till basket och rörelse. 

Under sommaren 2021 testade drygt 16 000 barn att spela basket utomhus tack vare projektet Nothing But Net. 2022 fortsätter jakten på de trasiga basketnäten och arbetet med att ersätta dem med nya. Även ett 30-tal basketföreningar ska involveras i projektet och kommer under ett antal sommarlovsveckor ha ungdomsledare på utomhusbasketplaner.

– Tack Svenska Spel och Riksidrottsförbundet för att vi tillsammans kan fortsätta göra skillnad och möjliggöra för ännu fler att hitta glädjen i att spela basket, säger Mats Elsnitz, projektansvarig för Nothing But Net på Svenska Basketbollförbundet.

Varje år avsätter Svenska Spel drygt 3 miljoner kronor till Rörelsefonden ur vilken specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse och lockar fler till den organiserade idrotten.

 – Vi är glada över att kunna vara med och möjliggöra en fortsättning av Nothing But Net. Genom att fortsätta upprustningen av svenska basketbollplaner runt om i Sverige hoppas vi att flera unga och äldre får möjlighet att vara en del av den svenska idrottsrörelsen, säger Linn Rydstedt, projektledare för Rörelsefonden på Svenska Spel.

Rörelsefonden är en del av projektet Tillsammans för fler i rörelse. Sedan 2017 arbetar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet tillsammans för att skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett prestation- eller ambitionsnivå. Genom initiativet har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar. Sammanlagt uppskattar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att fler än 400 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.    

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2022

Svenska Basketbollförbundet får medel för att fortsätta succéprojektet Nothing But Net med målet att skapa fler inspirerande basketplaner utomhus.  

Svenska Badmintonförbundet får medel för att utveckla AirBadminton, en variant av badminton som möjliggör spel var som helst, när som helst. 

Svenska Klätterförbundet får medel för att tillgängliggöra sporten genom fler tillfällen för utomhusklättring.

Svenska Fotbollförbundet får medel för att tillgängliggöra streetfotboll för barn, unga, vuxna och äldre.

Svenska Bangolfförbundet får medel för att tillgängliggöra bangolfen för fler, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Svenska Tennisförbundet får medel för att integrera fler äldre i tennisgemenskapen.

Läs mer om Rörelsefonden.