Hem / Nyheter - Svensk Basket / Svensk Basket tar nästa steg med Solidsport

Svensk Basket tar nästa steg med Solidsport

Över 50 000 användare har tittat på över 14 000 livesända basketmatcher, utspridda på
över 700 lag- och klubbkanaler. Det är resultatet av ett fyra år långt samarbete mellan
SBBF och Solidsport. Något som nu förlängs med tre nya år.

Sedan 2018 har Svensk Basket gjort det möjligt att följa basket live på alla nivåer tack vare ett nära samarbete med Solidsport. Ett samarbete som inleddes med ambitionen att tillgängliggöra all basket digitalt och samla det på en gemensam plattform.

Hittills har över 14 000 matcher livesänds på över 700 lag- och klubbkanaler via Solidsport. Det har i sin tur lockat över 50 000 baskettittare och som tillsammans konsumerat över 375 000 timmar basket.

– Vi är väldigt stolta och glada över det vi har uppnått tillsammans med Solidsport. I början av samarbetet var streaming något nytt och främmande bland många av våra lag och föreningar men idag har det blivit en naturlig del för hundratals basketlag och föreningar i Sverige, vilket är en fantastisk utveckling, säger Fredrik Joulamo, generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet.

Med fyra framgångsrika år i ryggen har nu båda parter kommit överens om ett nytt treårsavtal. Det med ambitionen att ta ännu större kliv mot målsättningen att bygga en digital plattform som samlar alla basket, på alla nivåer, live och i repris.

– Det känns väldigt bra att vi har hittat en ny överenskommelse och kan fortsätta bygga vidare på den här resan tillsammans. Utan att säga för mycket har vi också en del spännande nyheter inför nästa säsong och som vi ser fram emot att presentera närmare efter sommaren, fortsätter Joulamo.

– Vi är fantastiskt nöjda över att få förlänga med en till av våra viktigaste och äldsta samarbetspartners. Svensk Basket har redan kommit långt i sin satsning på streaming och vi ser nu fram emot att få ta ännu större kliv tillsammans redan under nästa säsong, säger Tobias Thalbäck, vd för Solidsport.