Hem / Nyheter - Svensk Basket / Tät seriefinal i Superettan

Tät seriefinal i Superettan

Inför 543 åskådare vann Uppsala Basket med 83-75 mot Kalmar i Superettan. - Hade vi spelat hemma skulle vi ha vunnit, sade Kalmars stjärna Jan Tratnik efter matchen.

Foto: PEBO Foto

Det var upplagt för publikfest när tvåa av Superettans hårdast satsande lag drabbade samman. Gästande Kalmar var obesegrade inför denna match men hade ett par frågetecken på grund av skador på Eddie Alm och Vincent Taylor. Uppsala kom till start med fullt manskap och inledde med att skjuta oerhört många trepoängare. Även Kalmar var framgångsrika initialt och första perioden slutade med en sjupoängledning för Uppsala.

Allt eftersom matchen gick lyckades coacherna Kevin Gaines och Vladimir Ivankovic göra justeringar för att hindra motståndarna. Matchen spelades i ett högt tempo och i den sista perioden var det många trötta ben i båda läger. Tack vare ett litet ryck i den tredje perioden hade Uppsala dock ständigt ett överläge och trots att Kalmar lyckades få ner det till sex poäng i slutet av matchen höll hemmalaget ledningen hela vägen.

Mannos Nakos (18 poäng) och Carl Birgemo (23 poäng) i kamp om bollen i seriefinalen. Foto: PEBO Foto

Uppsala Baskets Mannos Nakos spelade väldigt inspirerat och blev även bäste poängplockare med 18 poäng. För Kalmar var det som vanligt Jan Tratnik som stod för mycket av det offensiva (17 poäng, 11 returer, 9 assist) men även den 19-årige talangen Carl Birgemo spelade oerhört inspirerat och blev faktiskt bäste poänggörare med 23 poäng för gästerna.

Jan Tratnik hade förmodligen inte fel när han sade att Kalmar skulle ha vunnit denna match på hemmaplan. Båda lagen har en stor publik som bär dem fram i avgörande lägen och flera spelare som får energi av det. För Uppsala väntar nu ännu en svår match när de åker till Göteborg för att möta Högsbo. Även Kalmar står inför en rejäl holmgång när de tar emot hittills obesegrade IK Eos på lördag.

Uppsala - Kalmar 83-75 (49-44)

Uppsala: Mannos Nakos 18, Oskar Granat 14, Alan Zekovic 13 (8 assists).

Kalmar: Carl Birgemo 23, Sebastian Sjöberg 18 (7 ret) Jan Tratnik 17.

Box score