Hem / Nyheter - Svensk Basket / Välkommen till ny hemsida

Välkommen till ny hemsida

Idag lanseras Svensk Baskets nya hemsida. Den nya hemsidan ska fungera som en portal som fångar upp allt det bästa med basket och blir första steget in i Basketsverige för alla.

Samtidigt har Svenska Basketbollförbundet parallellt lanserat en ny förbundssida  som ska vara ett bättre verktyg för alla basketledare i landet.

www.svenskbasket.se riktar sig i första hand till alla som redan följer basket i Sverige på något sätt men även till basketnyfikna. Uppdraget var att med samma plattform, Idrottonline, skapa en sida som andas basket i högre utsträckning och som inspirerar till att vilja spela, följa och titta på basket. Via denna basketportal kan besökarna snabbt se vad som händer inom basketen idag, hitta hur man börjar spela basket och var man kan se och lyssna (!) på basket.

 - Tanken är att det är en basketportal som tillhör alla i Svensk Basket, den ska vara både attraktiv och levande precis som vår sport. Att lansera en portal med större fokus på basketkonsumenter i bredare bemärkelse är ett viktigt led i vårt arbete med att bygga Svensk Basket som ett attraktivt varumärke, säger Stephen Dippel kommersiell chef för Svenska Basketbollförbundet.

På www.svenskbasket.se kommer det även att länkas till nyheter som inte ligger på Svenska Basketbollförbundets hemsida. De högsta serierna har en stor plats men även andra nyheter kan komma upp.

– Fokus för sidan är fans inom svensk basket, om någon annan än förbundet, vare sig det är en svensk förening, en bloggare eller någon annan media publicerat något genomarbetat, aktuellt och intressant så länkar vi till det. Sidan är inte Svensk Basketbollförbundets officiella organ utan den följer allt som händer bara, säger Johannes Wohlert, kommunikationsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

 

Ny hemsida för Svenska Basketbollförbundet

Istället skapas en egen hemsida för Svenska Basketbollförbundet. Den kommer att fungera mycket som den gamla hemsidan gjorde. Fokus ligger på att vara en tydlig informationskälla och arbetsverktyg för föreningar, tränare, domare och spelare.

– Vi byter vinkel lite och utgår från våra målgrupper här. Det är lite som Svensk Fotbolls hemsida, beroende på vilken målgrupp du är hittar du informationen. Avsikten är att göra det lättare för alla som är nya inom vår sport, fortsätter Johannes Wohlert.

Förbundssidan är även Svenska Basketbollförbundets officiella sida där uttalanden och tävlingsinformation från förbundet publiceras likaväl som nyheter gällande tävling, utbildning och andra saker som är nyttiga för aktiva inom Basketsverige.