Hoppa till sidans innehåll

Borås Basket taggat inför Final Four HU18

10 MAJ 2012 13:37
Borås Basket har för andra året i rad tagit sig till Final Four i HU18 – i stort sett med en helt ny trupp. Endast två spelare var med i förra årets omgång då laget tog hem silvermedaljer. Att klubben på nytt är med på högsta nivån är verkligen en tydlig indikation på att den långsiktiga satsning som görs på ungdomssidan är framgångsrik.
  • Skapad: 10 MAJ 2012 13:37

Inför säsongens spel i HU18 USM fanns en hel del förhoppningar på att generationen födda 1995 skulle börja blomma ut och hjälpa Borås Basket U18 till framgångar i USM. Dock såg det prekärt ut när lottningen för kvalomgång 1 presenterades. Laget hamnade i samma grupp som storfavoriterna Solna och Malbas och därtill starka Norrköping samt outsidern Blackeberg. Begreppet ”Dödens Grupp” nämndes av flera inblandade.

Solna visade sig vara just de favoriter de förväntades att bli – men bakom dem blev det en jämn kamp. Borås kunde dock avgöra  på Malbas hemmaplan trots tidigt underläge där Malbas fick allt att stämma i första perioden. Borås gick vidare till omgång 2 där man även fick stå för värdskapet.

I andra omgången, som spelades i den underbara Kinnahallen, kunde laget stoltsera med idel segrar. Mest överraskande var att Södertälje slogs ut. Scenerna som utspelade sig efter slutsignalen mot SBBK var närmast magiska där både KFUM Göteborg och Uppsala Basket deltog i segerdansen. Resultatet innebar att just nämnda lag fick spela om den andra platsen i Final Four.

Inför Final Four konstaterar Head Coach Jonas Larsson följande:

- Vi är nog det minst samtränade laget av alla. Spelarna kommer från olika serielag och därtill har det gått en tid sedan senaste seriematcher. Vi har dessutom en del förslitningsskador på våra landslagsspelare så läget kunde se bättre ut.

- Att åter möta Solna är ändå en utmaning. De har 2-0 i årets möten och självklara storfavoriter. Vi har dock inte på något vis gett upp hoppet. Med rätt inställning slår vi alla lag i Sverige. Vi har talang så det räcker och vet att även Solna kan störas. Vi har verkligen allt att vinna kommande helg.

- Detta är säsongens höjdpunkt och killarna kommer att ge allt för att få med sig medaljer hem till Sjuhäradsbygden. Vi vet att vårt lag röner stor uppmärksamhet på hemmaplan och det sporrar givetvis till bra prestationer.

 

// Skrivet av: Anders Almqvist, Team Manager HU18 Borås Basket

Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal