Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonatan Stalhos

Damer U18: SM Guld till Södertälje

13 MAJ 2012 09:01
Finalen i Damer U18 skulle stå mellan fjolårstvåan Södertälje och KFUM Uppsala. Det skulle visa sig bli en jämn inledning av matchen. I tredje pris matchen möttes BG Luleå och KFUM Fryshuset.
  • Skapad: 13 MAJ 2012 09:01

Final DU18 KFUM Uppsala - Södertälje BBK

Efter en härlig presentation av lagen så är det dags för finalen i Damer U18. Södertälje börjar matchen med att sätta en 3p. Uppsala svarar med en layup och en 3-poängare. Men därefter gör Södertälje 10 raka poäng. Uppsala tar time-out vid underläge med 13-6. Södertälje kliver upp och sätter press på Uppsala högt upp i banan. Uppsala har vissa svårigheter att klara pressen men lyckas stundtals ta sig igenom och attackera korgen. Södertälje har ledningen med 23-19 efter första perioden men Uppsala känns på gång.

Andra perioden börjar poängsnålt. Första poängen kommer efter 3 minuter av Södertälje. Uppsala sätter en lång 2p vilket betyder 27-23. Time-out av Södertälje efter fem minuter spelade. Man söker bollen in till Paulina Hersler som börjar komma igång mer och mer i matchen. Uppsala är strax efter med 31-27, men Södertälje lägger i en högre växel sista två minuterna och avslutar andra perioden med att göra 12-0 och kan gå till halvtidsvila med en ledning på 43-27 och har ett klart grepp om matchen. I den andra halvleken rycker man till sig en 20-poängsledning inför den sista perioden och leder med 51-31.

Södertälje kontrollerar den fjärde perioden, spelar runt laget och kan säkra SM-guldet för Damer U18 med slutresultatet 80-54. Matchens lirare i båda lagen utses till Gabriella Frykbo i Södertälje och Evelyn Troha i KFUM Uppsala. 

 

Bronsmatch BG Luleå - KFUM Fryshuset

Det är två som kommer ut hungriga i försvaret denna söndagsmorgon i Sporthallen. Matchen öppnas med en 3-poängare av Erica Iderstål, Fryshuset. Annars präglas inledning av bra försvar från båda lagen som tvingar fram misstag hos det andra laget. BG Luleå kommer igång och gör 6-0 via bland annat stark offensiv returtagning. Time-out Fryshuset. BG Luleå spelar en helplans zonpress och tvingar fram misstag. När Sofia Gustafsson sätter två raka 3-poängare betyder det ett 13-0 ryck av Luleålaget.

Fryshuset börjar dock komma igång och via väldigt stark offensiv returtagning tar man sig tillbaka in i matchen. När Patricia Buaka tar offensiv retur och lägger i den betyder det underläge med 13-9. Emma Eriksson, Luleå sätter två poäng på slutsignalen och inför den andra perioden står det 18-10. De första tre minuterna av den andra perioden är poängsnåla med endast en 3p av BG Luleå. Lagen kämpar hårt och när Fryshuset snor en boll och attackerar korgen tar BG sin andra time-out. Med tre minuter kvar sätter Elsa Paulsson en 3p, snor bollen vid halvaplan och sätter en lay-up. Fryshuset svarar via två säkra poäng av Patricia. Men, BG Luleå kan gå till halvtidsvila med ledning 32-17.

KFUM Fryshuset kommer ut taggade efter paus och tar ner underläget till några få poäng. Men BG Luleå kommer tillbaka och avslutar den tredje perioden starkt och har en ledning med 51-31 inför sista perioden. Man kontrollerar därefter matchen och vinner bronsmedaljen med slutresultatet 68-45. Matchens lirare i båda lagen utses till Emma Eriksson, BG Luleå och Moa Brodén i KFUM Fryshuset.


DU18Final

All-star lag

Emma Eriksson, BG Luleå

Gabriella Frykbo, Södertälje BBK

Erica Iderstål, KFUM Fryshuset

Sandra Hansson, KFUM Uppsala

Anita Ilic, Södertälje BBK

 

MVP: Gabriella Frykbo, Södertälje BBK 

Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal