Hoppa till sidans innehåll

Damer U18: Södertälje tar andra finalplatsen

12 MAJ 2012 11:59
I semifinal 2 i Damer U18 mötte det enda obesegrade laget hittills, Södertälje, ett hungrig Fryshuset från huvudstaden.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:45

Södertälje BBK - KFUM FryshusetI den andra semifinalen möttes förra årets finalister. Fryshuset som vann ifjol börjde matchen med ett 1-3-1 zonförsvar och tvingade Södertälje till mycket avslut utifrån. Men Södertälje som spelade med tålamod leder efter första perioden med 16-10 trots ett energiskt kämpande Fryshuset. Den andra perioden är jämn och Södertälje kan gå till halvtidsvila med en ledning på 34-27.

I andra halvlek sätter Erika Iderstål, Fryshuset, sin andra 3-poängare och underläget är nere på 2 poäng, 35-37. Södertälje sätter 2 poäng under korgen men i anfallet sätter Fryshuset med ytterligare en 3p. När Patricia lägger i 2 poäng med 3 minuter kvar betyder det ledning för första gången i matchen, 40-39.

I Södertälje söker man in bollen till Paulina Hersler men Fryshuset är effektiva och dubblar i sitt försvarsspel nära korgen. Inför den sista perioden är det jämnt och Södertälje leder med 43-42.

Södertälje sätter tre 3-poängare inom loppet av en minut och har en ledning med 52-47 och Fryshuset tar time-out. Fryshuset fortsätter kämpa sig till avslut men Södertälje får flera stopp i försvaret och har ett klart grepp om finalplatsen, 57-49, knappt 4 minuter kvar.

Gabriella Frykbo visade sig kylig från straffkastlinjen och satte 4/4 straffkast och gjorde totalt 21 poäng. Fryshuset gör en sista forcering men kommer inte närmare utan Södertälje kan fastställa slutresultatet till 66-51.

Matchens lirare i båda lagen utses till Erica Iderstål i Fryshuset och Gabriella Frykbo i Södertälje. 

Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal