Hoppa till sidans innehåll

Damer U18: Uppsala till final

12 MAJ 2012 09:39
Semifinalerna i Damer U18 öppnade årets USM Final Four i Sundsvall. BG Luleå och KFUM Uppsala kämpade om den ena finalplatsen medan det enda obesegrade laget hittills, Södertälje, tog sig an ett hungrig Fryshuset från huvudstaden.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:45

KFUM Uppsala - BG Luleå


Matchen började i ett högt tempo och båda lagen sätter var sin trea. Annars är det Uppsala som genom att sätta sina skott tar ett grepp om matchen. Man tvingar BG Luleå till att ta time-out vid ställningen 12-8. Luleålaget kom ut med ett zonförsvar men Uppsala ångade på och ledde som mest med 20-12. Men Luleå hänger sig kvar och genom att sätta 2 poäng i slutsekunderna står det 21-19 till Uppsala efter första perioden.

Ny 3-poängare i början av andra perioden betyder 21-22 och ledning för Luleå. När man sedan stjäl bollen och lägger i 21-24 tar Uppsala time-out. Lagen följs varandra åt i perioden och i halvtid står det 37-36 till Luleå som varit hungriga på de lösa bollarna och har tagit många offensiva returer i första halvlek. Sandra Hansson sticker ut i Uppsala och har gjort 15 poäng.

En jämn start på andra halvlek och lagen följs åt. Sandra avslutar perioden med att sätta två poäng efter offensiv retur i två anfall efter varandra i slutminuterna vilket betyder hennes 23:e poäng och att hennes Uppsala går till ledning med 52-49 inför sista perioden.

Perioden börjar med att Maja Edström i BG Luleå sätter sin tredje trepoängare, Uppsala svarar med en 3p men BG Luleå kontrar ytterligare en 3p och det är åter lika, 55-55. Luleå spelar ett aggressivt zonförsvar där man dubblar mycket. Med drygt fem minuter kvar och, 57-57 tar Uppsala time-out.

Det är en härlig stämning på läktaren mellan lagens supportrar och en hög intensitet på planen. Elsa Paulsson drar i en 3p för sitt BG Luleå. Det är mycket kamp ute på planen nu. Uppsala gör 2 poäng nära korgen men Luleå BG gör två poäng plus ett bonuskast på ett snabbt uppspel, vilket betyder 63-59 och time-out från Uppsala.


Med en minut kvar sätter Sandra 1/2 straffkast för sitt Uppsala. 65-64 till BG Luleå. Sandra sätter sedan 66-65 med 30 sekunder kvar och BG Luleå tar time-out. Det är en intensiv sista halvminut där BG Luleå skjuter flera skott utifrån och krigar till sig tre offensiva, men bollen vill inte gå i och när slutsignalen ljuder är det Uppsala som har tagit den sista returen. Slutresultatet skrivs till 66-65.

Matchens lirare i båda lagen utses till Sandra Hansson (26poäng, 11 returer och 6 assists) i Uppsala och Elsa Paulsson (11 poäng, 6 returer och 5 assists) i BG Luleå.

Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal