Hoppa till sidans innehåll

Damer U20: Södertälje och Northland till final

12 MAJ 2012 16:35
I Damer U20 ställdes Södertälje mot Sanda Wildcats i den första semifinalen och i den andra semifinalen mötte rutinerade Northland ett hungrigt Lidingö.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:45

Södertälje BBK - Sanda WildcatsSanda Wildcats började piggast och ledde med 10-6. Men efter ett 9-0 ryck av Södertälje och ställningen 15-10 tog Sanda time-out. I den andra perioden tog Södertälje över matchen mer och mer. Vid ledning med 25-21 gör ännu ett ryck, denna gång 16-0 och ledningen är 41-21.


I den tredje perioden sätter Ulrica Holmquist, två treor inom några minuter och ser till att hennes Södertälje behåller en 20-poängsledning i matchen. Sanda fortsätter kriga trots underläge och i fjärde perioden minskar man underläget till 66-53 efter två satta straffkast. Sanda har flera lägen att komma in under 10 poäng men det är helt enkelt locket på. Det är poänglöst i 2-3 minuter och Ulrica Holmqvist sätter två poäng plus ett bonuskast med 5 minuter kvar, och ledningen är uppe i 69-53.


Södertälje kontrollerar avslutningen på matchen mot ett Sanda som kämpar hårt och spelar sig till bra avslut. Slutresultatet blir 73-58och matchens lirare i båda lagen utses till Ulrica Holmqvist i Södertälje och till Sofie Persson i Sanda Wildcats. 

 

Northland Basket - KFUM LidingöI den andra semifinalen börjar Northland med att göra 7-0. Men Lidingö visar att de vill vara med och spela och svarar med en 2p och en 3p. Josefine Vesterberg gör sina 6:e poäng efter en stark attack mot korgen, 11-9 till Northland. Luleålaget spelar ett aggressivt försvarsspel och ligger över passningarna. Lidingö lyckas straffa det några gånger med fina backdoor-cuts.

Northland är effektiva i sin zonpress och tvingar Lidingö till turn-overs. När de snor bollen en bit in i andra perioden och gör 29-16 på ett snabbt uppspel tar Lidingö time-out. Lidingö kämpar på men det är Northland som styr matchen och i halvtid leder man med 43-23.

I andra halvlek spelar Lidingö jämnt med Northland i den tredje perioden (16-18) men orkar inte stå emot i den fjärde perioden som Northland vinner med 33-13. Slutresultatet skrivs till 92-54. Matchens lirare i de båda lagen utses till Josefin Vesterberg i Northland och till Amanda Tivenius i Lidingö. 

Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal