Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rikard Aspegren

Dramatik när Solna besegrade Södertälje efter förlängning

18 MAJ 2013 18:31
Dagens sista match spelades mellan Solna och Södertälje som vid vinst skulle få ta sig an Borås i söndagens finalspel. Fördel Södertälje efter första halvlek med ledning 34-25. Solna gav inte upp och inför slutperioden var matchens utgång helt oviss.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:49

Solna kom ut i första perioden och pressade Södertälje med ett högt försvar. 

Tempot var högt de första fem minuterna innan det mattades av en aning och ställningen efter första var 15-12 fördel Solna.

Matchen är fortsatt jämn i andra perioden men Södertälje vänder underläget till ledning och när en minut återstår av perioden gör Tobias Borg sina 10:e poäng fram till 32-25 och tvingar Solna till time-out. I halvtid är Södertäljes ledning 34-25. 

Den tredje perioden präglas av mycket kamp och Solna lyckas krympa Södertäljes ledning till 39-41. Noterbart är att Södertälje endast gör 7 poäng i perioden.

När Solnas Niklas Larsson gör sina 10:e poäng i inledningen av sista perioden är ställningen kvitterad, 41-41. 

Med 4 minuter kvar av matchen är ställningen 48-46 för Södertälje.

Efter otrolig dramatik i matchens sista minut, där Södertälje två ggr om lyckas kvittera Solnas ledning varav den andra gången med matchens sista skott, så går matchen till förlängning. Resultatet efter full tid, 61-61.

Dramatiken fortsatte i förlängningen där lagen turades om med att vara i ledning men där Solna till slut stod som segrare efter en otrolig kämparinsats av båda lagen. Slutresultat 77-73.

 

Statistik från matchen


Skribent: Anders Jacobsson

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal