Hoppa till sidans innehåll

Första omgången av USM

19 SEP 2012 15:56
Runt om i landet spelades den gångna helgen den första omgången av Ungdoms-SM för U18 och U20. Inför omgången pratade vi med Ullvi Basket från Köping och vi rundar av omgången med några ord från LF Future i Luleå.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:57

Södertälje BBK är alltid starkt i U18- och U20-SM och var det igen i första omgången säsongen 2012/13. Södertälje fick inkassera en förlust i första omgången då Ullvi från Köping vann med 73-65 i HU20.

Den gruppen i HU20 toppas av Högsbo som vann samtliga sina fyra matcher, men då har man inte mött Södertälje och inte heller Ullvi. Den gruppen är jämn för Ullvis enda förlust under fyra matcher kom mot Helsingborg – som förlorat sina övriga matcher, bland annat en rysare mot Högsbo som slutade 62-66. I andra HU20-gruppen är tre lag 3-0; Solna, Borås och Sundsvall. Norrköping följer på 2-1 och gör den gruppen intressant.

I DU20 toppar Södertälje och Northland, SM-finalisterna i Basketligan dam, varsin grupp. Södertälje är 4-0 i sin grupp medan Northland är 3-0 i sin grupp. Uppsala förlorade motvilligt mot Södertälje med 63-70 och har vunnit sina tre andra matcher vilket räcker till andra plats i gruppen. Lidingö jagar Northland i sin grupp och ligger 2-1, efter förlust mot Northland 45-58.

I DU18 toppar BG Luleå en av grupperna efter bland annat vinst i derbyt (86-31) mot Höken. Obesegrade Södertälje toppar sin grupp, men fick jobba mot Solna när laget vann med 59-50. Övriga två grupper toppas av Alvik och Norrköping, båda lagen är obesegrade.

Jämnaste gruppen hittar vi HU18 grupp D där Uppsala och 08 Fryshuset toppar med 3-1 i matcher. Bakom jagar Akropol och Malbas som ligger 2-2 medan Polisen är 0-4. I de övriga tre HU18-grupperna toppar obesegrade BG Luleå, Södertälje och Alvik. Men Alvik fick kämpa för gruppsegern och den jämnaste och mest spännande matchen i Luleå visade sig vara Stockholmsderbyt mellan Alvik och Huddinge.

Huddinge hade greppet om inledningen av matchen och ledde med 12-5. Men Alvik kom ikapp och lagen följdes sen åt i under hela första halvlek. 26-24 till Alvik visade hur jämn och tät den här drabbningen verkligen var. I slutet av den tredje perioden och under första fem minuterna av den fjärde skedde det stora avgörandet. Med tre minuter kvar av den tredje perioden ledde Huddinge med 32-28. Tack vare ett tätt försvarsspel och ett starkt anfallsspel vände Alvik på matchen och under den här perioden gjorde Alvik 19 poäng, medan Huddinge endast satte två poäng. Men Huddinge gav sig inte och närmade sig i slutet. Bland annat satte Joshua Odekvist en viktig trea med drygt två minuter kvar som innebar 48-44. När slutsignalen ljöd stod Alvik som segrare med siffrorna 48-47 (14-15, 12-14, 10-8, 12-10) i en mycket tät och dramatisk match som verkligen blev helgens höjdpunkt.

I Luleå arrangerade LF Future (HU18) och Höken Basket (DU18) Ungdoms-SM ihop i Hälsans Hus. 
- Från föreningen LF Future vill vi tacka alla inblandade funktionärer, publik och hitresta lag för en fantastiskt trevlig helg. Det är alltid en glädje att arrangera USM och vi hoppas att ni hade lika roligt som vi hade, säger Jeanette Linna.

Ungdoms-SM är upplagt så att omgång 1 och 2 spelas i samma grupper och därefter sker vidare avancemang i turneringen. Omgång 2 spelas i februari.

Samtliga gruppers resultat och tabeller från omgång 1 hittar ni under Spelprogram och resultat

Fotograf: Christer Ryman
Bildtext: Match i HU18 SM, Hudding - LF Future 

Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal