Hoppa till sidans innehåll
USM Final 4 2012

Göteborg hoppas på fjärde raka Final 4

08 MAR 2013 13:06
I helgen spelas USM omgång 3 för HU18 och DU18. Det är alltså dags att plocka fram vilka fyra lag i respektive klass som får till Final 4 i maj.
  • Skapad: 08 MAR 2013 13:06

Södertälje arrangerar dubbelt då man har både DU18 och HU18 på besök. Övriga arrangörer är Uppsala för DU18 och Göteborg för HU18.

Göran Andersson i KFUM Göteborg ser fram emot en spännande helg där hemmalaget har chansen att nå Final 4 för fjärde året i rad.

– Den här årgången har nått Final 4 först i RM och sedan i USM, men nu kan det nog bli knepigt. Vi har tappat flera viktiga spelare, men samtidigt har vi ett enormt träningsvilligt gäng som har utvecklats mycket under året. Och de fyra lag som möts här i Göteborg är väldigt jämna, så jämna att det inte är lätt att peka ut en favorit, säger Göran Andersson.

De fyra lagen som möts i Göteborg är KFUM Göteborg, BG Luleå, Norrköping Dolphins och Uppsala Basket. Luleå och Uppsala vann sina grupper i omgång 2 medan Göteborg och Norrköping kom tvåa.

– Jag är övertygad om att det blir jämna och spännande matcher och vi spelar i en fin hall, Idrottshögskolan i Göteborg. Och vi kommer att jobba ordentligt för att det ska bli ett bra arrangemang. Jag kommer från Sätila och där finns det en sådan kultur sedan gammalt, säger Göran Andersson.

Bland annat kan spelarna som anländer till Göteborg redan på fredagen se avgörande i Basketligan dam, kvartsfinalgrupp 2, mellan Kvarnby och Mark. Alla basketspelare som är iklädda sina matchtröjor går in gratis.

I USM-gruppen spelas totalt sex matcher där de två bästa från gruppen går vidare till Final 4 i Södertälje, 18–19 maj 2013.

I den andra HU18-gruppen spelar Alvik Basket, KFUM Fryshuset, Lobas och arrangerande Södertälje BBK.

DU18 i Södertälje spelas mellan följande fyra lag: Alvik Basket, Höken Basket, Norrköping Dolphins och arrangerande Södertälje BBK.

I DU18 i Uppsala möts följande lag: BG Luleå, KFUM Fryshsuet, Solna Vikings och arrangerande Uppsala Basket.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal