Hoppa till sidans innehåll

Herrar U18: Fryshuset och Borås till final

12 MAJ 2012 09:45
Semifinalerna i Herrar U18 var på förhand två slag mellan öst- och västkusten. Först ut var Fryshuset från östkusten och KFUM Göteborg från västkusten. Därefter möttes
fjolårsfinalisterna Borås mot Solna Vikings.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:45

KFUM Fryshuset - KFUM Göteborg

I den första matchen mellan KFUM Göteborg och Fryshuset började göteborgarna starkast och ledde med 9-2. Fryshuset kom igång och visade sin styrka i framför allt returtagningen. Stockholmarna uppvisade upp ett bra skytte under den första halvleken och kunde gå till halvtidsvila med en ledning med 53-35.


I den andra halvleken fortsätter Fryshuset att vända bollen snabbt och KFUM Göteborg låter Fryshuset springa in lätta poäng. Göteborg fortsätter att kämpa på men väger som sagt lite för lätt under korgen och tvingas till tuffare avslut utifrån.

Fryshuset vinner med 89-64 och matchens lirare i båda lagen är Walter Lindström, KFUM Fryshuset och Johan Löfberg, KFUM Göteborg.

Borås Basket - Solna Vikings


Den andra matchen mellan Solna och Borås började i ett rasande tempo. Henrik Jädersten dunkar i 7-5 till Solna och publiken tänder till. Lagen följs åt men i den andra perioden rycker Borås ifrån och leder som mest med 36-23. Men Solna vill annat och kan genom framför allt bra 3-poängsskytte komma närmare. När Solna tippar i 2 poäng i slutsekunderna betyder det att underläget är nere på 4 poäng. 45-41 till Borås.

I slutet på den tredje perioden kliver matchens bästa poängplockare, Patrik Hörman, än en gång fram när han sätter en 3-poängare och en lång 2p, hans 25:e poäng i matchen. Borås ledde inför sista perioden med 55-49 och lyckas rycka åt sig en 10-poängsledning, 64-54, med drygt 6 minuter kvar av matchen och Solna tar time-out. 

Nästa poäng kommer genom Niklas Larsson som sätter en layup, blir foulad och sätter bonuskastet. Solna fortsätter sin forcering och fullbordar ett 10-0 ryck när de sätter en 3p med 3 minuter kvar, 64-64. Emil Lundstedt i Borås svarar och sätter ytterligare en 3p, hans 21:e poäng.

Avslutningen av matchen skulle visa sig bli väldigt dramatisk. Med 1.38 kvar tar Hajzer Ismaili en stark retur och blir foulad under egen korg. Lagfoul och två straffkast, han sätter 1/2 straffkast, 68-66. Niklas Larsson, Solna, sätter ett tufft 2p-skott inside och jämnar ut matchen till 68-68. Borås kommer upp i nästa anfall och efter ett fint samspel hittar man Hajzer Ismaili som gör 2p nära korgen och Solna tar time-out (70-68).

Solna missar sitt nästa anfall och bollen hamnar åter igen i Hajzers händer som blir foulad. Han sätter än en gång en av två straffkast och efter en foul av Borås stoppas klockan. Ny time-out för Solna, underläge med 3 poäng. Solna får iväg ett 3p-skott och missar och Hajzer tar returen, blir foulad och denna gång är det 2/2 från straffkastlinjen och slutresultatet skrivs till 73-68.

Matchens lirare i båda lagen är Patrik Hörman (27 poäng) Solna Vikings och Emil Lundstedt (21 poäng) i Borås Basket.

Pga tekniska fel i båda HU18-matcherna kommer statistiken uppdateras senare 


Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal